Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
4 april 2019

Almi Uppsala söker Rådgivare med fokus på lånefinansiering

Vill du vara med och utveckla och finansiera länets framtida tillväxtföretag?
Brinner du för entreprenörskap och företagande? Då är det här rollen för dig!

Uppsala är en expansiv region. Näringslivet, med nya och etablerade företag, är grunden för regionens utveckling och mitt i den dynamiken arbetar Almi med spännande människor och företag. Med affärsutveckling, lån och riskkapital skapar vi möjlighet för företag att växa och utvecklas. Vi arbetar med alla branscher i såväl tidiga faser som med etablerade företag i expansionsfas.

Ditt uppdrag

Som Rådgivare med fokus på lånefinansiering är ditt uppdrag att jobba med regionens små och medelstora företag och utifrån företagens behov erbjuda och leverera Almis tjänster inom finansiering och affärsutveckling till företag som har ambitionen att utvecklas och växa.

 

Arbetet kräver starkt målfokus och en förmåga att självständigt söka upp företag och analysera företagets behov och erbjuda Almis eller våra partners tjänster. Som Rådgivare har du särskilt fokus på företag som är på en tillväxtresa. Du arbetar aktivt med en befintlig kundstock men även proaktivt med uppsökande prospektering och nätverkande med kunder, banker och andra organisationer.
En del av arbetet innefattar att säkerställa att krediter och kredituppföljning hanteras och följs upp. En annan del i arbetet handlar om att förstå företagens möjligheter, utmaningar och behov framåt inom dels finansiering, men även vad gäller utvecklig av företaget vad gäller t.ex. marknad och försäljning, innovation, ledarskap, internationalisering och hållbarhet.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av finansieringsfrågor vad gäller små och medelstora företag i tillväxt. Du har troligtvis arbetat med företagsrådgivning och kredithantering hos någon affärsbank. Du kan också ha en bakgrund från en revisionsbyrå eller haft en nyckelroll i ett växande företag. Du förstår och kan tolka ett bokslut och du kan analysera kreditförfrågningar och förmedla denna kunskap samt förankra hållbara finansieringslösningar i samarbete med kund och andra finansiärer, likväl som du kan se möjligheter i företagets affärsutveckling.

 

Du har en stark drivkraft och gillar att arbeta mot tydliga mål på ett självständigt sätt. Som person är du förtroendeingivande, kontaktskapande och har förståelse och engagemang för entreprenörskap.
Arbetet kräver personlig mognad och hög social kompetens samt bred kunskap inom företagsekonomi och finansiering. Du är nyfiken och har koll på vad som händer i vår omvärld, tex. hur digitalisering och globalisering påverkar företagens affärer. Arbetet kräver initiativ- och samarbetsförmåga och fokusering mot uppsatta mål. Dina drivkrafter bör vara ditt intresse för människor och deras framgång i kombination med att arbeta mot uppsatta mål med stort engagemang.

Kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Uppsala. Har du frågor är du välkommen att kontakta Camilla Ahlsson, 0703-779745. Urvalet sker löpande, skicka in din ansökan tillsammans med CV redan idag, dock senast den 22 april till info.uppsala@almi.se

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Vi är 25 anställda på kontoret i Uppsala och alla har ett starkt gemensamt intresse – vi vill se fler växande och framgångsrika företag i Regionen. För att trivas hos oss ska du stimuleras av att arbeta för andra människors framgång och hållbart företagande. Vi söker medarbetare som är utåtriktade, tänker affärsmässigt och har ett stort engagemang för företagande.


Almi befinner sig i ett spännande utvecklingsskede där drivkraften är att optimera resurserna för att bidra till än mer tillväxt i företagen. Det är en innovativ och nytänkande miljö som ger möjlighet till personlig utveckling. Vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt då vi tror på att våra medarbetares olika bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet.
I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet. Vi sitter i moderna lokaler centralt i Uppsala och arbetar i hela länet.

 

Vi investerar i framtida tillväxt.