Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
4 september 2019

“Matchningsevent med styrelsefokus – bra plattform för Uppsalas företag“

I höst går Uppsalas årliga matchningsevent med styrelsefokus av stapeln. Syftet är att matcha företag med personer som söker styrelseuppdrag. Fjolårets event ledde till att ett flertal av de deltagande bolagen hittade rätt personer, som de nu valt in i sina styrelser.

Närmare 2500 nya företag startas i Uppsala län varje år och länet hamnar högt i rankingar över Europas mest innovativa regioner. Ett aktivt styrelsearbete med externa ledamöter ger förutsättning för framgångsrik tillväxt, menar både Styrelseakademien och Almi som i höst arrangerar två event för att belysa fördelarna med ett aktivt styrelsearbete.

 

– Många företagare gör sig själva en björntjänst genom att agera både ägare, VD och styrelse. Att ta in extern styrelsekompetens är en viktig framgångsfaktor för att få in nya perspektiv och kompetenser i företaget, menar Erik Jonzon, ansvarig Uppsala, Styrelseakademien.

 

Under det inledande eventet den nionde september ligger fokus på att diskutera de utmaningar som små och medelstora bolag har och alla de fördelar som finns med att ta in extern styrelsekompetens. Senare i höst, den elfte november, blir det dags för det uppskattade matchningseventet.

Ingross AB och Bonum Mane AB hittade rätt styrelsekompetens

Ingross AB och Bonum Mane AB är två av de företag som deltog vid förra årets matchningsevent som idag tagit in nya personer i sina styrelser.

 

– Vi fick chans att träffa många intressanta potentiella styrelsemedlemmar och vi valde in en styrelseledamot efter att ha träffat tre stycken intressanta personer från eventet. Vi är jättenöjda med honom och hans kompetens, säger Hanna Robertsson, VD Ingross AB.

 

– Matchningseventet är en jättebra plattform för små och medelstora företag som vill nätverka med intressanta styrelseprofiler som har en värld av erfarenhet att dela, säger Rabih AL Malla, CEO/Founder, Bonum Mane AB.

Med ambition att stötta Uppsala läns företag

Anna Nordström, rådgivare på Almi, möter många företag i sitt arbete som rådgivare. När företagens styrelse kommer på tal känner sig en del företag till en början tveksamma till att ta in styrelsekompetens utifrån, andra är osäkra på hur de ska gå tillväga för att komplettera sin styrelse och bedriva ett aktivt styrelsearbete.

 

– Genom att föreläsa om fördelarna med extern styrelsekompetens och genom att erbjuda ett matchningsevent för företag och personer som söker styrelseuppdrag hoppas vi kunna stötta Uppsala läns företag att ta större kliv framåt, säger Anna Nordström, rådgivare Almi.

 

Eventen hålls i Uppsala och är en del av projektet Smart Tillväxt som finansieras av Region Uppsala, EU och Almi. Anmälan sker på www.almi.se/uppsala/kalendarium  

Kullersten, gränd, gamla hus.
Foto: Cecilia Eriksson

OM ALMI
Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

 

OM STYRELSEAKADEMIEN
Styrelseakademien är en ideell förening med 7 000 medlemmar som jobbar för utveckling och utbildning av styrelseledamöter och ägare.

 

KONTAKT

Anna Nordström 
Rådgivare, Almi 
073-082 45 72
anna.nordstrom@almi.se

 

Ywonne Bölja
Marknadsansvarig
073-080 63 55
ywonne.bolja@almi.se