Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
18 juni 2018

Hittar du rätt i finansdjungeln?

Welcome to the jungle! Det kanske aldrig har funnits så mycket pengar som det gör idag bland alla aktörer. Men hur väljer man rätt? Jag tar pulsen på Thomas Ohlsson, vår Kreditchef på Almi Värmland

Thomas varför är det så komplicerat att hitta rätt lösningar på sitt finansiella behov?

 

- Under de senaste åren har det tillkommit flera nya privata aktörer. Med dagens teknik går det att finna nya sätt att både låna upp och låna ut kapital. Idag stöter vi på aktörer som jobbar lokalt likväl de som jobbar internationellt. Det finns också olika typer av stöd från offentliga aktörer som kommer och går över tiden. Många aktörer är också nischade inom olika områden. Det är därför som många uppfattar att det idag är en djungel att ta sig igenom menar Thomas.

 

Vad kan Almi göra åt det?

  

- Det är positivt att det finns flera aktörer inom finansieringsfrågor. Under flera år har vi lyft fram olika aktörer på vår finansieringsdag. Vi på Almi kan hjälpa dig att hitta rätt pengar för rätt aktivitet, och reda ut vilken typ av kapital man behöver. Med vår erfarenhet och kunskap vill vi att ni hör av er till oss så vi kan hjälpa er rätt. Oftast är det inte svårare än att vi tar en dialog där vi benar ut vad du behöver kapital till. Därefter guidar vi dig bland de värmländska möjligheterna i första hand.

 

Hur kan man som företag få bästa hjälp?

 

- Ju tydligare man är i sina behov desto bättre är det – när du har din handlingsplan klar. Ring oss ! Eller maila såklart. Vi ser till att du får karta och kompass och att dina behov löser sig på ett utmärkt sätt avslutar Thomas.

 

 

Vill du veta mer? Kontakta

Thorbjörn Bäckström

thorbjorn.backstrom@almi.se eller 0708-149362

Thomas Ohlsson

thomas.ohlsson@almi.se eller 0708-149356