Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
6 november 2018

Finaldags för Värmlands SKAPA-vinnare

Marina Kristiansson och Felicia Provender

Marina Kristiansson har i sitt företag Ecostrate Miljökonsult utvecklat ett miljövänligt kattströ baserat på svenska råvaror och Felicia Provender har utvecklat sitt företag Healthgoing, den enda sökmotorn som kvalitetssäkrar, samlar och personifierar matrecept och träningsövningar för varje användare.

 

 

Riksfinalen går av stapeln nu på torsdag den 8/11 på Älvsjömässan i Stockholm. I samband med kvällens galamiddag avgörs vem som ska få det stora SKAPA priset på 500 000 kr för Sveriges bästa innovation 2018.

 

Marina och Felicia, nu är det snart dags för riksfinalen i innovationstävlingen SKAPA. I våras vann ni den regionala tävlingen för SKAPA priset här i Värmland, vad har hänt sedan dess?

 

- Den regionala vinsten har betytt mycket för oss. Vi har fått bra uppmärksamhet kring vårat projekt och flera har hört av sig och vill köpa produkten säger Marina

 

Sedan i våras har HealthGoing hunnit lansera premium, knyta nya kontakter och varit på spännande event för att visa upp oss. Vi har även påbörjat en rekryteringsprocess och fått offentliggjort en investering från Almi Invest, jättekul! fortsätter Felicia.

 

Vad har ni för förväntningar inför riksfinalen av SKAPA som nu går av stapeln på onsdag?

 

- Jag vill ju vinna förstås. Även om jag inte skulle göra det så känns det som en vinst att ha kommit så här långt och nu få vara med i riksfinalen. Det känns oerhört spännande och ska bli intressant att få se hur projektet står sig i konkurrensen, säger Marina med ett leende.

- Jag är jätteglad och taggad. Det ska bli riktigt roligt att få pitcha på mässan och självklart hoppas jag att det går bra i den nationella tävlingen. Jag har förväntningar om att få träffa mycket inspirerande människor, knyta kontakter och visa upp HealthGoing fortsätter Felicia

 

Hur är läget i projektet nu och vad händer framöver?

 

- Just nu är det mycket fokus på teknikutveckling och kontaktskapande. Jag vill både stärka teamet och växa med antalet samarbetspartners till plattformen. Det finns flera intressanta dialoger i rullning och 2019 kommer bli ett mycket spännande år för HealthGoing.   

- Utvecklingen rullar på och vi håller på med att jobba med kommande produktion och försäljning. Det finns redan ett stort intresse för produkten och arbete med att hitta rätt försäljningskanaler är på gång.

 

Vi säger Stort Lycka till på torsdag

Är du nyfiken på mer om företagen

besök deras hemsidor.

http://www.ecostrate.se/

https://healthgoing.com/