Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
8 november 2019

Wermkon Di Gasell-vinnare i Värmland

Karin Landén, Thomas Andersson, Lena Jonsson och Hanna Söreklint

Av de nitton företag som kvalat in som gaseller i Värmland hamnade Wermkon i topp. Sedan Lena Jonsson grundade företaget 2015 har omsättningen ökat med 666 procent. Almi har på olika sätt varit involverade i företagets utveckling.

Wermkon är specialiserat på konsulttjänster inom hälsa, säkerhet och miljö. Områden som kommit mer och mer i fokus inom industrin de senaste åren och efterfrågan på Wermkons tjänster växer ständigt. Lena Jonsson siktar på 100 miljoner i omsättning och 75 anställda 2025.

Att växa snabbt kräver inte bara att hålla i sin affärsidé och jobba strukturerat med affärsplanen. För mig handlar det också om att ta sig tiden att lyfta blicken och få tips och idéer av andra. Almis olika tjänster har gjort enorm nytta för min tillväxtresa.
Lena Jonsson, ägare och vd Wermkon

I hälften av de företag som finns med bland de snabbast växande företagen i Värmland har Almi på olika sätt bidragit med lån och olika typer av rådgivningstjänster.

 

- Allt vi gör handlar om att bidra till små och medelstora företags tillväxt. Almi är Sveriges mest aktiva företagsutvecklare, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland.

 

Hon lyfter särskilt att Almi är en bra speaking partner i företagens tillväxtresa. Almi kan delfinansiera en tillväxtresa oavsett om det handlar om förvärv, produkt- och tjänsteutveckling, innovation eller rörelsekapital för expansion. Många som växer snabbt använder också tjänsterna som finns inom verksamhets-, styrelse- och ledarskapsutveckling.

 

Om Lena Jonsson och Wermkon blir årets Supergasell, det snabbast växande företaget i Sverige, avslöjas på Dagens industris gala i Stockholm 2 december.

Kriterier för ett Gasellföretag

 

  • omsätter minst 10 miljoner kronor och har minst 10 anställda.
  • har mellan 2015 och 2018 minst fördubblat sin omsättning och ökat den varje år.
  • har under samma period också varit lönsamt.
  • har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • har sunda finanser.

Värmlands Gasellföretag 2019

 

Wermkon
Klaravik
Tigbro
Naviero Restaurang och Lounge
Cantrade Ventilation
El-center Lennart Klarström
The Packaging Greenhouse
Bygg Christian i Värmland
Nordic Solar Sweden
Byggstål Peter Södergren
Arne Larssons åkeri
Soleil
Hammarö Bygg & Kakel
Fläkt Teknik Entreprenad i Karlstad
Svea H
Karlstad Sjötrafik
Styrd borrning i Karlstad
Rohm & Co Bygg
Säffle Verkstadsbolag