Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 januari 2021

Intervju med Agneta Olsson ny vd på Almi Väst

Välkommen till Almi. Du har kunnat förbereda dig för ditt nya uppdrag under ett halvår, ett halvår då väldigt mycket har hänt, i och med pandemin. Hur känns det att få komma igång som vd för Almi Väst.
– Det känns oerhört spännande. Både för att det är Almi som verksamhet men också en spännande tid att kliva på ett sådant här uppdrag. Jag är både stolt, förväntansfylld och en aning pirrig. Jag tycker att det är ett hedersuppdrag att få arbeta med de här frågorna som är viktiga för Sveriges utveckling. Det är ett förtroende som jag känner mig väldigt ödmjuk inför.

 

Vad gjorde du innan?
Min bakgrund handlar mycket om att ha arbetat i olika bolagsformer med fokus på tillväxt. Dels ägarledda företag, men också offentliga börsnoterade bolag. Jag har arbetat med många olika branscher och olika storlekar på företag. Senast har jag drivit ett eget managementbolag med fokus på ägarledda företag, att gå från ägarlett till ägarstyrt. Jag tar med mig ett tydligt kundperspektiv in i Almiuppdraget.

 

Vad lockar med uppdraget som VD på Almi Väst?
– Almi har ett viktigt samhällsuppdrag. Det har blivit extra tydligt under pandemin. Vi har en unik verktygslåda i kombination av finansiering och affärsutveckling. Många entreprenörer behöver stöd både i hur företaget ska utvecklas samt det är ofta en likviditetsutmaning när bolaget ska växa.
– Min karriär fram till idag har kantats av att jag brinner för att skapa tillväxt, utveckla människor och företagande. Jag har också hört väldigt gott om Almi, både som organisation och de människor som arbetar här.

 

Vad vill du tillföra?
– Jag tycker att Almi Väst gör och har gjort ett fantastiskt bra arbete. Jag tror på ett fortsatt gott ledarskap som präglas av ett ”vi” och en nyfikenhet att ständigt lära sig nytt. Det jag kan bidra med är att ytterligare förstärka närmandet till kunderna, att vi syns på fler arenor, kanske oväntade, där vi inte har sett Almi Väst tidigare. Jag tror också på att vi kan tydliggöra våra fina erbjudanden där vi konkretiserar kundnyttan ännu mer. Almi Väst ska vara en naturlig partner när man som ägare har ambition att skapa tillväxt i sitt företag.

 

Vad kan Almi Väst betyda just nu?
– För många bolag kan det handla om en överlevnad, finansiering och stöd. Almi står för hopp och trygghet i den situation som råder. Samtidigt kommer vi få se fler nya affärsidéer i kölvattnet av covid. Vi kommer att få se affärsmodeller ritas om och fler entreprenörssjälar som tar steget ut i företagande. Där kan vi på Almi vara en viktig partner som ett led i att möjliggöra de förändringarna.
– Pandemin sätter också fingret på vikten av att utveckla och att fortsätta utvecklas. Företagare gör klokt i att förstå att vi kommer att komma tillbaka till en förändrad värld, det kommer inte vara som förr då kundernas beteenden förändras. Det kommer att komma nya aktörer på marknaden som etablerade företag inte ens har tänkt på tidigare. Det har aldrig varit viktigare för den som driver verksamhet än nu att ta hjälp och få perspektiv utifrån. Där har Almi Väst fantastiska rådgivare som kan bidra till utvecklingen av företagen.


Fakta Agneta Olsson
Agneta Olsson är 52 år och var innan uppdraget som VD för Almi Väst, Styrelseledamot, VD och rådgivare i ägarledda företag genom det egna bolaget Chair Management.
Tidigare har hon arbetat inom ICA, Coop, Ridderheims & Falbygdens AB och haft olika roller inom Santa Maria AB. Agneta är även författare till boken: ”Extern VD – så lyckas du.
Bor i Hovås med familj.

Vill du veta mer om Almi och våra erbjudanden? Vi berättar gärna mer!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort!
*
*
*
*
?