Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 september 2020

Prisutdelning av Årets Nybyggare i Väst 2020

Årets Nybyggare 2020 i Region Väst har utsetts. Isabella Palmgren, Benjamin von Jahf och Anand Kumar Rajasekhran tog emot sina priser ur landshövdingens hand under en ceremoni i residenset i Göteborg under måndagskvällen. Nu väntar riksfinal i Stockholm och chans att få pris som delas ut av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare arrangeras årligen av Stiftelsen IFS i samarbete med stöd av Almi, SEB, Tillväxtverket och Länsstyrelsen Västra Götaland. Syftet med priset är att hylla och synliggöra företagare med utländsk bakgrund och att öka intresset för entreprenörskap. Priset, som har tre kategorier, ska visa på goda förebilder och inspirera morgondagens entreprenörer med utländsk bakgrund.

– Det är oerhört tillfredställande att vi får bättre och bättre kandidater varje år och att det finns så många duktiga entreprenörer med utländsk bakgrund, säger Anders Björkenbo, ordförande nomineringskommitté i Väst.

 

Tävlingen avgörs först på regional nivå och vinnarna i de tre kategorierna går nu vidare till den nationella finalen som avgörs i Stockholm under våren 2021. Årets Nybyggare i Väst 2020 och juryns motiveringar är:


Årets Unga Pionjär: Isabella Palmgren – Mimbly
”Med fokusering på rent vatten och FN:s klimatmål för handen och med en internationalisering framför sig kan Mimbly förändra världen där Isabella har utvecklat produkten och företaget från början” 

        

Årets Pionjär: Benjamin von Jahf – EHRAB

”Med ett stabilt affärsmässigt och strategiskt tänkande via fokus på sammansvetsade arbetslag och med ett engagerande ledarskap har Benjamin tagit EHRAB till en fördelaktig position i en bransch med stora utmaningar.”

 

Årets Nybyggare: Anand Kumar Rajasekhran – Amferia

”Anand har omsatt forskning till ett innovativt antibakteriellt material som fokuserar på ett globalt problem - antibiotikaresistenta bakterier inom sårvård och tagit de första stegen mot internationell expansion.”
 

Läs mer om priset här 

 

Om H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare
Ett av Sveriges mest hedervärda pris till företagare med utländsk bakgrund. Utmärkelsen har delats ut sedan 1999 och H.M. Konung Carl XVI Gustaf är beskyddare av priset. Tävlingen genomförs på regional och nationell nivå. En nomineringskommitté i fem regioner samt en nationell kommitté bedömer företagare med utländsk bakgrund efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, personligt inflytande och innovation. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär. Årets Nybyggare

 

Om Stiftelsen IFS
Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS stödjer sedan 1996 entreprenörer och företagare med utländsk bakgrund att starta, driva och utveckla företag. Stiftelsen verkar också för att säkerställa gynnsamma förutsättningar för företagande samt initierar projekt för att skapa nätverk mellan företagare med utländsk bakgrund och företag och organisationer i Sverige. IFS

 

Bildtext: Benjamin von Jahf (Årets Pionjär), Isabella Palmgren (Årets Unga Pionjär) och Adnan Kumar Rajasekhran (Årets Nybyggare). Foto: Misak Nalbandian

 

För mer information, hjälp med bilder och kontaktuppgifter:

Fabian Bengtsson, presskontakt Almi Väst

0704–59 72 12

Fabian Bengtsson