Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspireras av Almis kunder

Släpper världsunik airbag-kollektion för mc-förare

Världens första heltäckande airbag-outfit för mc-förare lanseras nu i sommar. 110 000 motorcyklister väntar redan på airbag-kläderna som skyddar vid en krasch.

Moses Shahrivar har designat, konstruerat och patenterat en världsnyhet: Snygga, säkra och dubbelt innovativa mc-kläder under varumärket Mo'cycle. Han har själv fått uppleva att de gör jobbet.

 

- Jag körde lite för fort när jag testade kläderna och vurpade. Efter olyckan kunde jag ställa mig upp, utan ens ett blåmärke.

 

De allra flesta förare överlever en mc-olycka, men många får skador på underkroppen, med risk för livslånga men. Ändå har ingen löst problemet, förrän nu.

 

Moses Shahrivar började klura på en lösning redan som 21-åring då han skapade mc-jeans med kevlar på insidan, som skyddar mot friktion mot asfalten. Men hur kan man skydda mot stötkrafterna i själva kraschen? En airbag-väst för mc-förare gav idén till airbag jeansen som nu är en patenterad innovation.

Mo’cycle-kollektionen lanseras nu globalt från kontoret i Lysekil. De har inbyggda airbags och sys av tyg som är sjutton gånger starkare än stål.

Superstarkt rymdtyg

Jeans, västar och jackor har fått inbyggda airbags och sys av ett jeanstyg med en kärna av superstark fiber, som en gång togs fram för rymdfärder.

 

Kollektionen har uppmärksammats i USA:s största talkshow och Moses företag Airbag Inside Sweden AB har lockat till sig tre investerare från SVT-programmet Draknästet.

 

Även EU:s program för forskning och innovation, Horizon 2020, har bidragit med medel, liksom Almi, VGR och privata investerare – och brorsan Filip, som nu arbetar i bolaget.

 

Även mamma har en viktig roll i utvecklingsarbetet. Det var hon och Moses som sydde upp de första ca tjugo plagg som skulle krocktestas.

 

Crowdfunding för fans

Den globala lanseringen i juni görs online via en crowdfunding-sida, där de som vill stötta projektet kan göra en förbeställning av plaggen. 110 000 privatpersoner, distributörer och butiker har

redan anmält sitt intresse på företagets hemsida.

 

- Det här är bara början. Vi kommer att utveckla fler plagg och göra en större nyemission längre fram. Vi ska bygga ett miljardbolag, säger Moses Shahrivar. Marknaden är äntligen mogen att se vad säkra mc-kläder kan göra för förarna, deras familjer, försäkringsbolagen och samhället i stort.

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret.

Vi har inte möjlighet att ringa upp. Vi återkommer via mejl och det är därför är viktigt att du anger vad du vill ha hjälp med.
*
*
*
*
?