Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspireras av Almis kunder

Aktierobot investerar företagets vinst

Sigmastocks utsågs till Sveriges bästa fintech startup 2018. Sedan dess har företaget gått från startup till scaleup och har precis lanserat en aktierobot för företagare.

Många småföretagare lägger vinsten på hög i stället för att investera den. Här finns en jättepotential, menar Sigmastocks.

- Vinsten växer, men du har bara inte tid att engagera dig, och har fullt upp med att utveckla ditt företag. Och förresten var det väldigt länge sedan som banken hörde av sig med förslag.

Nanna Stranne, vd på Sigmastocks, beskriver en inte så ovanlig situation i mindre företag. Därför lanseras nu en ny sorts kapitalförvaltning för företag, där en aktierobot tar hand om aktiesparandet, utan mellanhänder och till lägre avgifter.

Mai Thai och Nanna Stranne på Sigmastocks, som gått från start up till scale up. Foto: Nathan Carl.

- Vi märker att det finns ett stort behov av modern och kostnadseffektiv förvaltning på marknaden, säger Nanna. Produktens unikitet gör att vi har vuxit kraftigt även under detta skakiga börsklimat.   

 

Sigmastocks teknik bygger på matematiska modeller som dagligen matchas mot runt 900 bolag. Urvalet sker utifrån nyckeltal som indikerar överavkastning över tid, enligt forskningen och egna tester. Bolagens specifika värden vägs även samman med aktiepriser, krav på riskspridning och investerarens personliga val.

 

Sigmastocks innovationsresa började när grundarna Nanna Stranne och Mai Thai studerade tillsammans på Chalmers. Här träffade de även Sigmastocks tredje medgrundare Carl Lindberg, som är docent i finansiell matematik. De tre delade passionen för att göra ny teknik tillgänglig för sparare.

- Vi insåg efter ett tag att vi behövde utveckla en mer användarvänlig produkt för att nå den stora marknaden. Vi lämnade in tillståndsansökan till finansinspektionen och automatiserade allting så att vi skulle kunna lansera den unika aktieroboten som vi har idag, säger Nanna. 

 

Finansbranschen är hårt reglerad och har därför haft en förhållandevis långsam digitalisering. De nya fintech-bolagen och bankerna hjälps nu åt med att utveckla branschen, i sund konkurrens som drar marknaden i rätt riktning, menar Nanna Stranne.

Almi har varit med på nästan hela resan med insatser som innovationsrådgivning, verifieringsmedel, innovationslån och tillväxtlån.

 

- Vi har alltid känt ett fint stöd från Almi och uppskattar den personliga kontakten, säger Nanna.

 

Vi har alltid känt ett fint stöd från Almi och uppskattar den personliga kontakten
Nanna Stranne

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret.

Vi har inte möjlighet att ringa upp. Vi återkommer via mejl och det är därför är viktigt att du anger vad du vill ha hjälp med.
*
*
*
*
?