Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
25 september 2020

Bra externa råd är avgörande för att företag ska lyckas

Det finns en tydlig gemensam nämnare bland företag som verkligen lyckas. De drivs av personer som medvetet tar till sig extern rådgivning, från personer som har annan kunskap än de själva.

 

Vi på Almi träffar många små och medelstora företag, i alla olika branscher och vi får följa både dem som lyckas och de som ibland inte lyckas. Vår erfarenhet säger att de företagare som är beredda att släppa in någon annan – på riktigt, är de som får den absolut största utväxlingen på sin affär. Så vill du att ditt företag ska lyckas bättre? Då föreslår jag att du funderar på om du är villig att släppa in en extern rådgivare till ditt företag och i så fall tar kontakt med oss på Almi för en första behovsanalys.

 

Att arbeta med extern rådgivning handlar inte om att slaviskt följa någon annans råd och vilja. Det handlar om att omge sig med personer som kompletterar den kunskapen du själv har för att på så vis få fler perspektiv som du kan ta med in i din beslutsprocess. Och nyckelordet i detta är att det ska komplettera dig. Det största misstaget som många företagare gör när de börjar leta efter externa rådgivare är att leta inom sin egen vänskapskrets och nätverk. Risken är att du då får in personer som enbart stärker det du redan kan och inte kompletterar ditt företag med nya perspektiv och kunskaper.

 

Det är också viktig att det är rätt råd i rätt forum. Rätt forum kan vara allt från extern styrelseledamot, till en mentor, advisory board eller att vara med i någon av våra VD-grupper.  Men oavsett i vilket forum ska du se det som en kortsiktigt strategisk rekrytering. Vart vill företaget strategiskt framåt och vilken kompetens behöver ni för att kunna ta er dit? Kanske önskar ni utveckla er digitalisering, då passar en person med tidigare kunskaper inom digitalisering er bra. Eller är det produktionseffektivisering som är ert stora fokus framöver, ja då ska leta efter en person som arbetat med att effektivisera produktioner tidigare. Det kan också vara du som ledare som vill få ett stöd i en process som du redan vet vad du vill göra, då kan en allmän mentor eller företagscoach vara rätt forum för dig under en tid.

 

Om du osäker på vart ni ska börja leta eller vad som kan vara rätt forum för er då kan vi på Almi, genom vår första behovsanalys, tillsammans med dig prioritera och hitta ditt rätta forum. Vi kan, genom våra egna nätverk och våra samarbetspartners, även kanske hjälpa dig att hitta rätt person för ditt företag. Så ta första steget till ett än mer lönsamt företag genom att kontakta oss.

 

Elin Stark, Kontorschef

Almi Fyrbodal

Vill du veta mer om Almi och våra erbjudanden? Vi berättar gärna mer!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort!
*
*
*
*
?