Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
14 oktober 2020

Att skapa en hållbar organisation

När man pratar hållbarhet med entreprenörer tänker många direkt på miljöfrågor. Det är självklart viktigt men jag vill fokusera på en annan viktig aspekt –vikten av att ha en hållbar organisation i företaget.  

Hållbara organisationer har ett stort fokus på uppgiften som ska utföras. Alla i företaget har ett gemensamt engagemang för det som företaget ska åstadkomma.  
Grunden är att ledning och medarbetare tillsammans skapar en hållbar arbetsmiljö. Medarbetare som trivs med sitt jobb skapar goda kundrelationer. I förlängningen ger det en bra lönsamhet.  
 
Du som äger eller leder ett företag måste själv ha en tydlig bild av företagets mål. Ägarna kan beskriva det i sitt ägardirektiv, där de svarar på frågan – vad ska företaget åstadkomma?  
Sedan måste det kommuniceras med medarbetarna. En förutsättning för att få med sig alla är att bolaget har ett större mål än att skapa vinst till ägare. Då är det bättre att ställa frågan – vad ska vi tillföra våra kunder och varför är vi bra för dem? Om ägare och ledning kan få alla i företaget att sträva mot samma övergripande mål, då har man kommit väldigt långt. 
 
Då har du en organisation som håller för att ta sig genom utmaningar och för att möta stora omställningar i världen. Men du måste också vara lyhörd för dina kunders behov och kontinuerligt anpassa ert erbjudande och hur ni levererar. Pandemin har fört med sig påtagliga förändringar i bland annat köpvanor och resmönster. 
 
Som företagsledare behöver du omge dig med lyhörda medarbetare, och även ta hjälp av externa rådgivare som hjälper dig att hålla koll på omvärlden och hur du ska agera på nya trender. Hos Almi kan du få guidning om hur du skapar en hållbar organisation. Vi erbjuder finansiering och affärsutveckling så att du kan skapa social, ekonomisk och miljömässigt hållbar tillväxt i ditt företag. 
 
 
Christina Aspestedt, Kontorschef 
Almi Väst Göteborg 

Vill du veta mer om Almi och våra erbjudanden? Vi berättar gärna mer!

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort!
*
*
*
*
?