Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Daniel Hailu

daniel-hailu-600x400.jpg

Daniel Hailu jobbar som rådgivare hos oss på Almi - där möter han dagligen inspirerande entreprenörer som behöver stöttning i hur de ska driva sina affärsidéer framåt.

Målet är att optimera tillväxtpotentialen i små- och medelstora företag genom affärsutveckling och finansiering. För att lyckas med det behöver man, precis som Daniel, ha ett stort intresse för företagande och ett ännu större engagemang för våra entreprenörer och deras utmaningar.

  • Namn: Daniel Hailu
  • Roll: Rådgivare
  • Utbildning: Magisterexamen i finansiering, Stockholms universitet, examen 2009.

Hur är det att vara rådgivare på Almi?

– Det är en utåtriktad tjänst och det gäller att man tycker om både att skapa nya affärsrelationer och att utveckla befintliga. Som rådgivare har jag ett antal företag som jag följer under tiden de är kunder hos oss. Dels handlar tjänsten om att analysera de här företagens affärsidéer, finansiella ställning och framtida potential som senare resulterar i ett bra upplägg för dem. Dels handlar det om att i vissa fall samarbeta med banker och andra organisationer där vi gemensamt skapar lösningar som hjälper våra kunder framåt i sin utveckling.

Vad är det bästa med att arbeta på Almi?

– Kombinationen av att göra ekonomiska analyser och utvärdera olika affärsidéer tycker jag är väldigt stimulerande. Det är ett socialt jobb och jag får träffa många excentriska entreprenörer med innovativa idéer, vilket ger en insyn i olika branscher med intressanta problemställningar. Sist men inte minst känns det viktigt och inspirerande att ha ett jobb där man finns till för att hjälpa entreprenörer samtidigt som man bidrar till att skapa tillväxt.

Hur är utvecklingsmöjligheterna?

– Det förs kontinuerliga dialoger med cheferna om vilka behov man har av att stärka vissa kunskaper eller egenskaper. Almi är en väldigt lyhörd arbetsgivare och man kan till stor del styra själv vad man är intresserad av att utveckla. Till exempel kan du få gå kurser inom allt från retorik till finansiell analys eller IT. Sedan har vi en stor kunskapsbas inom företaget med många medarbetare som har lång erfarenhet, och deras kunskap är Almi väldigt bra på att sprida internt.

Vad gör dig stolt över Almi?

– Vi är en organisation som ger bolag möjlighet att växa och vi uppfyller en viktig samhällsfunktion. Att entreprenörer kan starta företag och att dessa kan utvecklas är viktigt för tillväxten, men det är inte alltid de här företagen är tillräckligt mogna för att söka lån hos traditionella banker. Då kan vi hjälpa dem istället.