Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Almi Invest söker en vik. Investment Analyst till Karlstad

annonsbild Almi Invest

Är du intresserad av att jobba med riskkapital? Vill du bli en del av vårt team som investerar i bolag med stor tillväxtpotential? Vi erbjuder ett utmanande och spännande jobb med stora möjligheter till utveckling och inblick i många olika branscher.

Henrik i vårt team ska vara föräldraledig och vi behöver stärka upp med en analytiker som extra resurs under hans ledighet. Tjänsten är ett vikariat under ca 6 månader med en omfattning på 60%-100% enligt överenskommelse. Lämplig start är mitten av mars 2021 men möjlighet kan finnas till tidigare start på deltid.

Rollen

Som Investment Analyst blir du en viktig del i vårt team där du ansvarar för att;

  • proaktivt hitta och bygga relationer med entreprenörsteam
  • analysera och utvärdera investeringsmöjligheter i bolag, göra konkurrentanalyser  samt ta fram internt beslutsunderlag,
  • delta i planering och genomförande av både investeringar och försäljningar (exits),
  • omvärldsbevaka och berika vårt team och våra portföljbolag samt
  • vara ett stöd för administrativa uppgifter till framförallt Fund Manager.

Rollen innebär att bygga relationer med entreprenörer, affärsänglar, riskkapitalbolag och samarbetspartners som t ex regionala inkubatorer. Din aktivitet och analysförmåga blir viktig i rollen för att vi ska nå framgång!

Vem är du?

Vi söker en driven person som vill bygga relationer, har en god analysförmåga och har ett intresse för investeringar. Vi tror att du har eller är på väg att ta en akademisk examen, vi ser gärna att du har en viss yrkeserfarenhet och en vilja att tillsammans med oss bygga ett ännu starkare team.

 

Vi ser positiv attityd, affärsförmåga, analysintresse, noggranhet, engagemang, nyfikenhet och ödmjukhet som viktiga framgångsfaktorer. Vi vill vara hjälpsamma och kravställande samtidigt som vi utvecklas och har kul på jobbet! Du kommer att ingå i ett team på fyra personer men vi samarbetar också med kollegor runt om i Sverige. Din placeringsort blir Karlstad.

Om Almi Invest

Almi Invest Norra Mellansverige täcker Dalarna, Gävleborg och Värmland. Vi är regionens ledande investerare och har en lång erfarenhet i teamet med flera lyckosamma investeringar och exits. Vi har en hög ambition och vill göra skillnad. För oss är teamet och samarbete viktigt. Vi bygger och utvecklas tillsammans!

 

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga skeden och gör investeringar över hela landet genom 8 regionala fondbolag och en nationell GreenTechfond. Almi Invest förvaltar 3,5 miljarder kronor och har sedan starten investerat i över 600 bolag. Våra bästa bolag har noterats eller förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlick. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansieras genom EUs strukturfonder. Läs mer på www.almiinvest.se  

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 26 januari 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. För ansökan eller frågor kontakta Ulf Green, Fund Manager på Almi Invest Norra Mellansverige AB: Telefon 070-339 12 71 eller ulf.green@almiinvest.se.

Almi Invest genomför bakgrundskontroller på slutkandidaten.