Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Almis mentorprogram
– för dig som vill utmana dig själv och utveckla ditt företag

Mentorprogram

Saknar du någon att bolla dina idéer med för att ta nästa steg med ditt företag? Behöver – och vågar – du och ditt företag utmanas med nya synvinklar? Då kan en mentor vara svaret. 

Med Almis mentorprogram får du som företagare tillgång till en erfaren mentor som kan vara ditt stöd och bollplank. Mentorerna i Almis bank har olika kompetensområden och branscherfarenhet, bland annat inom internationalisering/export, innovation, hållbarhet och digitalisering.

Hur funkar mentorprogrammet?

Processen börjar med att du tillsammans med en Almi-rådgivare går igenom ditt nuläge, styrkor, svagheter, ambitioner och prioriteringar. När du och ditt företags behov och utmaningar har identifierats sker matchningen mellan adept och mentor via Almi. 

 

När du och din mentor funnit varandra arbetar ni tillsammans målinriktat utifrån det inledande samtalet. Det är du som företagare som är den drivande parten under mentorprogrammet. Mentorn fungerar som ett bollplank i ditt företags utveckling och stöttar dig i dina tillväxtutmaningar. 

 

Dialogen mellan mentor och adept pågår under 12 månader, med 10 träffar. Fokus är att coacha/utveckla dig/ditt team, affärsmodell och företag. Programmet handlar mindre om operativa frågor som ”så här gör man”.  

Vi hade kanske inte träffats utan Almis mentorprogram, och vår matchning var verkligen klockren. Tack vare Almi fick vi dessutom en struktur och de verktyg vi behövde.
Tobias Lindfors, vd StudentConsulting

Vilka är fördelarna med en mentor?

Fördelarna med att få en utomståendes ögon på din verksamhet är många, men här listar vi tre fördelar för dig, både som person och för ditt företag:

 

  • du blir utmanad - vilket bidrar till att du vågar ta nästa steg
  • du får nya lärdomar att använda i ditt företags utvecklingsarbete och nästa steg
  • du får ett utökat relevant nätverk

Vem kan ansöka om en mentor?

Mentorprogrammet är för dig som driver ett etablerat företag med potential att utvecklas. Du som adept ska vara ägare/delägare alternativt anställd VD med tydligt mandat från ägarna att kunna fatta beslut.

 

Kontakta oss om du vill ha en mentor genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

 

Vem kontaktar jag? 

Fyll i kontaktformuläret längst ner på sidan. 

Vill du bli mentor?

Vill du dela med dig av din erfarenhet och kunskap? Tycker du om att se andra människor växa? 

 

Läs mer om vad det innebär och hur du ansöker

Utan mentorskapet hade utvecklingen av mitt företag gått betydligt långsammare.
Dag Malgeryd, vd Recaremed AB

Vad kostar det?

Kostnaden för mentorprogrammet är 3000 kr

 

Ordet adept kommer från latinet och betyder lärjunge, elev, skyddsling eller aspirant.

 

Ordet mentor kommer från antikens Grekland. Odysseus son Telemachos uppfostrades av vännen Mentor. Enligt ordboken är en mentor någon som har hand om en yngre persons uppfostran och utbildning; en handledare, coach, förebild, rådgivare och lärare.

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig.
*
*
*
*
?