Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
1 juni 2021

SKAPA-PRISET UPPSALA LÄN 2021

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och har delats ut årligen i över 30 år. Priset delas ut på länsnivå och nationell nivå. Syftet med priset är att uppmärksamma och ge ekonomiskt stöd åt idérika personer så att de kan fortsätta att utveckla sina uppfinningar. Vinnarna i Uppsala län får 10 000 kr per företag från Agne Johanssons Minnesfond samt diplom. De kommer även att representera Uppsala län i den nationella SKAPA-tävlingen den 11 november 2021.

 

Se filmen från SKAPA-prisutdelning på Uppsala slott den 7 september 2021.

 


Vinnare av SKAPA-priset 2021 

Almi_Skapa_600x350px_IMG_0401.jpgPå bild: Bengt-Åke Ljudén Almi Uppsala, Mamduh Halawa, Zeeds App, Markus Holmberg, PeptiSystems och Göran Enander, Landshövding vid utdelningen av SKAPA-priset 2021.

Priset ’SKAPA-talang för unga innovatörer’ (födda 1991-2001) tilldelas Mamduh Halawa på företaget Zeeds App AB för innovationen ’Zeeds App’.
 
Årets regionala ‘SKAPA-talang för unga innovatörer’-pris tilldelas:
Mamduh Halawa i företaget Zeeds App AB, har utvecklat en app som hjälper människor att skapa meningsfulla vanor för att stärka deras psykiska hälsa. Appen, som är ett unikt utformat terapeutiskt verktyg, är en uppskalning av psykologisk forskning inom motivation och vaneskapande och har sitt ursprung från terapiformen ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Den har stora möjligheter att få genomslag på den enorma och växande självhjälpsmarknaden som idag globalt omsätter ca 30 miljarder USD.
 
Vi är väldigt hedrade och glada över att ha fått SKAPA-priset en stämpel på att vi gör någonting som är bra för människor, och som har potential att bli något riktigt stort. Framtiden för Zeeds nu är att vi fortsätter att skala upp funktionerna och att hitta intressanta partnerskap med större organisationer där vi kan sprida vår applikation, säger Mamduh Halawa, Zeeds App AB. 
 
SE FILMEN OM 2021 års REGIONALA SKAPA-talangvinnare för unga innovatörer

’SKAPA-priset’ tilldelas Markus Holmberg på företaget PeptiSystems AB, för innovationen ’PeptiSystem’.
 
Årets regionala SKAPA-pris tilldelas:
Markus Holmberg är drivande i företaget PeptiSystems AB, som har utvecklat en ny patentsökt generation av automatiserade instrument för läkemedelstillverkning. Dessa instrument, som baseras på ”flowthrough column” teknik, effektiviserar syntetisering och tillverkning av peptider/oligonukleotider i stor skala. Dessa föreningar utgör grundstenarna i väldigt många nya läkemedel. Instrumentet mer än halverar koldioxidutsläppen genom betydligt lägre förbrukning av lösningsmedel. Detta kommer att förbilliga och snabba på framtagandet av nya läkemedel.
 
– Som entreprenör har jag känt till SKAPA-priset under en lång tid, ända sedan jag gick på universitetet, och jag har alltid velat vara med och tävla. Så det känns extra kul att ha vunnit SKAPA-priset här i Uppsala län. Det känns som ett kvitto på att vi verkligen är på rätt väg, speciellt nu när vi ska lansera produkterna och expandera vår marknadsföring, säger Markus Holmberg, PeptiSystems AB.   
 
SE FILMEN OM 2021 års REGIONALA SKAPA-vinnare

 


Om Stiftelsen SKAPA

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985. Det första innovationspriset delades ut 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Patent- och registreringsverket och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond. Läs mer: stiftelsenskapa.se

ANSÖKAN

Ansökan till 2021 års SKAPA-Priset/ SKAPA Talang har nu stängt, men du är varmt välkommen att ansöka eller nominera någon annan till SKAPA förebild till minne av Leffe Smith. Sista ansökningsdag den 15 september 2021!

SKAPA PRISET 500.000 kr

Priset tilldelas den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller att med nyskapande och kreativitet utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster eller kommersiella möjligheter för marknaden.

 

SKAPA TALANG

Priset tilldelas den eller de unga personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Prissumman är 125 000 kr, 75 000 kr och 50 000 kr.

 

SKAPA FÖREBILD 100.000 kr

SKAPA-förebild är ett pris som är initierat av Lasse Tenerz och Bertil Hök till minne av Leffe Smith. Priset är till för hjältarna bakom kulissen och tilldelas en person vars insats varit avgörande för ett projekt som nått kommersiell framgång.