Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Testa och vässa din idé

Affärsidé - öppnas i nytt fönster

Med den beprövade lean-startup metodiken i grunden ger Boost Chambern dig som entreprenör möjlighet att testa, och utveckla, din affärsidé tillsammans med andra.
Almi Kalmar Län tillsammans med Kalmar Science Park står bakom programmet och hjälper till med metoder och konstruktiv feedback genom hela processen för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt.

Syftet med programmet är att förbereda dig som entreprenör och affärsidén för att senare ta klivet in i Kalmar Science Parks Incubator, ett första steg in i Kalmars startup-miljö.

 

Vad du får lära dig
Störst fokus under programmets 12 veckor kommer att ligga på att göra en ordentlig marknadsundersökning där du får testa din produkt/tjänst på riktiga kunder, flera gånger, för att förbättra och utveckla den innan den når marknaden.


Du får undersöka hur potentiella kunders behov faktiskt ser ut och analysera hur väl din produkt/tjänst matchar detta. Genom detta arbete ges du också möjlighet att utveckla din produkt/tjänst för att bättre möta marknadens behov.


Vi kommer att utmana din idé och ditt tankesätt genom professionell feedback och individuell affärscoaching. Vi kommer att ställa frågor som ”vem är din kund?” ”Vad är ditt erbjudande och hur paketererar du det?”. Vi kommer också att utmana dig att se till nästa steg, hur kan du vidareutveckla din idé?


Tillsammans med övriga deltagare kommer du att få lära dig massor, knyta värdefulla kontakter och öva på att pitcha in din idé.

Boost Chambern är perfekt för dig som vill utmana din idé och skapa ett konstruktivt nätverk runt omkring dig
Dennis Åström, Rådgivare Almi Företagspartner Kalmar Län

För att alla ska känna sig trygga med att dela sina idéer och sitt arbete skriver alla deltagare på ett sekretessavtal.


För varje omgång av Boost Chambern välkomnas 8-10 företag. Programmet består av halvdagsaktiviteter blandat med heldagar, cirka 10 tillfällen totalt. Vi följer myndigheternas rekommendationer och under nuvarande omständigheter sker träffarna i vår troligtvis digitalt. Informationen uppdateras löpande.


Boost Chambern är till för dig som bor i Kalmar, Torsås, Emmaboda, Borgholm, Nybro, Mönsterås eller Mörbylånga kommun. Du har redan ett företag och en idé som du vill testa och arbeta vidare med.


Du behöver inte ha några förkunskaper men vi vill att du är en driven person med ett stort engagemang samt att du är beredd att avsätta den tid som programmet kräver för att arbeta med din idé.


Genom Boost Chamber får du också delta i business reviews och lyssna till gästföreläsare inom olika områden. Mellan tillfällena får du individuella affärsutvecklingsmöten.
Du får också träning i att pitcha din idé och får i samband med avslutningen göra en slutpitch för en extern panel om du önskar bli antagen till Kalmar Science Parks inkubatorsprogram.

Startup - öppnas i nytt fönster

Vi lät vår rådgivare Dennis Åström, en av programledarna för Boost Chambern svara på fem snabba frågor, läs intervjun med Dennis här. 

Är det dags för dig att göra slag i saken och ta nästa steg med ditt företag eller idé? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till nästa Boost Chamber med start 26/3 vilket du gör via länken nedan. Vi tar då en första kontakt för att förhöra oss lite mer om din idé och dina tankar framåt.
Nästa Boost Chamber startar 26 mars 2021.

Anmäl ditt intresse direkt!