Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Ägarskifte för dig som är företagare

Rådgivning för dig som funderar du på att sälja ditt företag, överlåta det till dina barn eller en anställd. 

Du har kanske drivit och utvecklat ditt företag i många år, och känner att det snart är dags att göra något annat. Oavsett om det är pensionen som närmar sig eller om du har andra planer så är det värdefullt att i god tid börja titta på ett ägarskifte av ditt företag.

 

Att ägarskifta är ofta något nytt för den som varit företagare under många år. Detta kan vara en utmanande process speciellt om företaget har haft en betydande roll i företagarens liv. Det är samtidigt många faktorer att tänka på och ta hänsyn till för att ägarskiftet ska bli lyckosamt.

 

Ägarskiften handlar inte enbart om rationella värden såsom ekonomiska-, juridiska-, organisatoriska- eller utvecklingsfrågor, utan innefattar även i hög grad relationer, roller, känslor, identitet och egna värderingar.

 

Beroende på om du väljer att sälja ditt företag till en utomstående eller lämna företaget vidare till dina barn få dessa faktorer olika stor betydelse för utgången av ägarskiftet.

Kontakta oss gärna så kan vi tillsammans titta på vilken ägarskifteslösning som passar bäst för dig och ditt företag.  

 

Projektet finansieras via EUs Strukturfond och Region Dalarna.

 

Kontakt

Ida Andersson

026-66 36 66
ida.andersson@almi.se

EU-logga
Logotyp Region Dalarna

Almis tjänster varierar från region till region. Det här erbjudandet riktar sig till företag i Gävleborg och Dalarnas län.