Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:

Rojos utvecklade en ny smakfull tjänst

 

Rojos Bageri är ett bageri mitt på det småländska höglandet. Här bakas det mängder av smakfulla toscatårtor, kärleksmums och mycket mer som sedan levereras ut till över 250 butiker runt om i Sverige.

 

– Vår specialitet är vår berömda toscatårta men vi har också ett brett utbud av genuina kakor och tårtor. Vi garanterar mycket smak. Det ska smaka hembakat helt enkelt, säger Cecilia Johansson som driver Rojos tillsammans med sin bror och pappa.

 

Bolaget har en bra relation med befintliga kunder men hade en önskan om att bredda utbudet. Det fanns en idé om att göra en variant på ”blommogram” men att du istället skickar ett bakverk.

 

– Vi tog kontakt med Almi och fick hjälp att utveckla idén till en verklig tjänst som fick namnet ”En god hälsning”. Det innebär att du kan skicka ett bakverk och komplettera med en hälsning, en cd-skiva eller ett reklambudskap om du vill det. Under utvecklingsarbetet fick vi bland annat hjälp med att ta fram förpackningar som passar Postens krav, berättar Cecilia.

 

Konceptet slog väl ut och nu är det dags att ta det till nästa nivå, menar Cecilia.

 

– Målet är att vi ska utveckla konceptet ytterligare med stöd från Almi. Tanken är att anpassa ”En god hälsning” så att det funkar ännu bättre i sociala medier. Vi kommer att genomföra en del undersökningar, göra kommunikationsplaner och modernisera konceptet, berättar Cecilia.