Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Finansieringsöversikt Kronoberg

Här har vi sammanställt en översikt över olika finansieringsmöjligheter som finns för företagare och innovatörer i Kronobergs län. Läs mer om respektive finansieringsmöjlighet via länkarna nedan.

Företagsstöd och bidrag

 • Utvecklingscheckar: Företag med max 249 anställda och 2 - 100 mkr i omsättning kan ansöka om en utvecklingscheck på 20 000 - 200 000 kr - och då motsvarande max 50% av kostnaderna för sökt insats.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 

 • Mikroinvestering: Företag med max 10 anställda och 1 - 10 mkr i omsättning kan ansöka om en Mikroinvestering för högst 60 000 - och då motsvarande max 50% av kostnaderna för sökt investering.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 

 • Omställningscheckar: Företag med 2 - 100 anställda och 1 - 100 mkr i omsättning kan ansöka om en Omställningscheck på 25 000 - 200 000 kr - och då motsvarande max 75 % av kostnaderna för sökt insats.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 

Lån

 • Grönt lån: Almis gröna lån ska möjliggöra grön omställning i små och medelstora företag. Lånet kan användas för gröna satsningar som bidrar till EU:s miljömål.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Brygglån: Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Företagslån: Almis Företagslån är företagens motsvarighet till topplån vid bostadsfinansiering. Utgångspunkten är att Företagslånen ska vara ett komplement i din totala finansieringslösning där banken vanligtvis är den andra finansiären.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Tillväxtlån: Almis Tillväxtån riktar sig till innovativa små och medelstora företag. Lånet kan användas för investeringar eller rörelsekapital.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Mikrolån: Almis Mikrolån är anpassat till dig som har ett mindre kapitalbehov. Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett mikroföretag och till unga företag i uppstart. Mikrolånet kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Exportlån: För exporterande företag och vid internationella satsningar kan alla lånetyper användas. En särskilt anpassad låneform för exporterande företag är Exportlånet. Almi förmedlar även EKNs garantier.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Innovationslån: Almis Innovationslån är ett så kallat villkorslån avsett för företag med innovationsprojekt i tidiga skeden. Lånet kan exempelvis användas till produktutveckling, skydd av immateriella tillgångar eller marknadsundersökningar. Efter kreditprövning sätts villkoren på lånet utifrån en bedömning av företagets ekonomiska situation och projektets förutsättningar.
  Läs mer och ansök (via Almi)

 • Kronanlån: Endast för företag som uppfyller Företagsfabrikens krav. 100 000 kr - 250 000kr.
  Läs mer och ansök (via Företagsfabriken)

 Ägarkapital

 • Förinvestering: Kan ansökas om innan bolaget har lanserat sin produkt/tjänst, max 300 000 kr.
  Läs mer och ansök (via Almi Invest)

 • Pitcha din startup för riskkapital: När du ska resa kapital och få investerare intresserade behöver du ett imponerande pitch deck. Ett bra pitch deck är avgörande för att investeraren tidigt ska kunna se potentialen i din startup och avgöra om de är rätt investerare för dig. Då kan vi också snabbt se om riskkapital är den typ av kapital som passar just ditt bolag bäst. 
  Läs mer här (via Almi Invest)
   
 • Entreprenörsinvest: Erbjuder ägarkapital, leasing och lån.
  Läs mer och ansök här (via Entreprenörinvest)

Läs mer