Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Från ord till handling
- hur man går från att bara prata, till att faktiskt göra saker
Anmäl dig här

Välkommen till kostnadsfritt webinar kring hållbarhet

Globala målen – världens affärsplan för vår framtid

De flesta känner till att FN:s globala mål finns, några vet vilka de är, färre vet hur de ska använda dem praktiskt i sitt företagande.

Syftet med de globala målen är att: “Minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen.” Det kan kännas både oprecist och svävande. Samtidigt är målen det mest ambitiösa och viktigaste som tagits fram. Så därför är målen temat i det här avsnittet.


I detta avsnitt kommer du få handfasta och konkreta tips och inspiration på hur du kan använda globala målen för att utveckla din affär.

 

Du kommer bland annat få svar på:

  • Varför finns de globala målen?
  • Hur kan man som företag ta sig an målen?
  • Hur kan de globala målen bidra till din affär?
  • Dessutom får du tre saker du ska göra och tre saker du absolut inte ska göra om du vill börja använda hållbarhetsmålen i din affärsplan eller strategi.

För att få svar på dessa frågor har vi bjudit in:
Gustav Stenbeck, vd Mestro, är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Han jobbar med fullt fokus på att kombinera lönsamhet och hållbarhet för att skapa både dagens och morgondagens vinnande bolag.


Kaj Török, hållbarhetschef MAX Burgers. 2020 utsågs Kaj av Aktuell Hållbarhet till Sveriges bästa hållbarhetschef, och har varit en av drivkrafterna bakom MAXs hållbarhetsarbete för att nå FN:s globala 1,5-gradersmål.


De kommer att samtala med Per Grankvist, journalist och expert på hållbarhetsfrågor samt programledare för företagarpodden Nästa steg, och Anna Nordström, projektansvarig samt kund- och affärsutvecklare på Almi.

Datum: 2 juni
Tid: när det passar dig! Du får ett mejl när avsnittet ligger live så kan du titta på det under hela dagen när det passar dig - till frukost, under lunchen, eller kanske på kvällen.
Var: online
Pris: kostnadsfritt

 

Från ord till handling

”Från ord till handling” är en serie korta program från Almi där vi pratar om hållbarhet, eller rättare sagt pratar om hur man går från att bara prata, till att faktiskt göra saker.

 

Många kan tycka att det känns svårt med hållbarhet, kanske till och med lite förvirrande eller rörigt med hur man gör hållbarhetsfrågan till en del av verksamheten.

 

Och det är syftet med den här serien, att hjälpa dig gå från ord till handling genom att prata med människor som redan gjort det.

efs-logga.jpgFramtidsgeneratorn är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.