Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Så kan du skapa fler arbetstillfällen

Så här i ekonomiskt skakiga tider är det viktigt att verka för fler arbetstillfällen. Men hur ska du veta om du kan satsa? Här är tre företagare som vågat växa.

Att jobba för fler arbetstillfällen är ett av våra globala mål och är inte bara viktigt för vår samhällsutveckling utan också för individers utveckling.

 

Som företagare kan det vara svårt att veta om det är rätt läge att våga rekrytera.

Inspireras här av tre företag som har skapat fler jobb:

1. Orcana ska gå från 10 till 17 efter sommaren

Monica Halldin har redan gjort en rejäl satsning. Hon har gått från att vara ensam i bolaget till att nu vara tio på drygt ett år.

Hemligheten? Bland annat att delegera, strukturera och rekrytera noga. 

2. Azad Ali har anställt tidigare elever

Azad Ali som driver AXD Sweden kombinerade sitt företag med att vara yrkeslärare en längre tid. Här kunde han också hitta personer att anställa. Ali lägger stor vikt vid att mixa ett team av äldre och yngre:

 

– Vi har så mycket att lära av dem som varit i branschen hela livet. Jag hoppas få till ett ännu närmare samarbete mellan de som snart ska gå i pension och yngre som vill ut i arbetslivet, säger han. 

 

Idag är de sex personer i bolaget.

3. Instabox sysselsätter drygt 2 000 personer

Idén som Alexis Priftis fick 2015 med sina medgrundare av Instabox sysselsätter idag drygt 2 000 personer varav 600 är anställda i bolaget. Övriga är kurirer och terminalpersonal.

 

Framgångsreceptet?

– Vi har haft ett väldigt dedikerat team, med tillräcklig höjd från början. Vi brydde oss verkligen om det problem som vi ville lösa och vi gav aldrig upp. Vi har hållit på i väldigt många år och under många år kanske vi borde ha gett upp, men gjorde inte det, säger Alexis. 

Vill du se hur du kan verka för fler arbetstillfällen?

Se hela åtgärdslistan här!

Vill du ha hjälp med att räkna på om du kan anställa?

Se över ekonomin med Almis rådgivare. 

Ta första steget att framtidsrusta ditt företag - kontakta oss för ett första möte!