Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Så kan du uppmuntra lokalt entreprenörskap – 3 tips

Visste du att om du jobbar för lokalt entreprenörskap så bidrar du till vår hållbara utveckling? Få tips och inspiration på vad du kan göra här!

Almi jobbar med många spännande företag som arbetar för lokalt entreprenörskap.

Inspireras av tre bolag här:

1. Sayora gick från UF-företag till att stötta andra lokalt

Grundarna bakom Sayora tvekade inte länge att göra ett aktiebolag av sitt tidigare UF-företag. Nu hjälper de dessutom andra UF-företagare lokalt.

 

– Det är lätt att fastna i tron om att hållbarhet bara handlar om miljömässiga aspekter, men hållbarhet innebär så mycket mer – allt från GDPR och integritet till social hållbarhet, säger Johan Ekberg, vd i bolaget.

2. Avella försäljning hjälper bönder i Turkiet

När Matilda Olson och Deniz Türdü hälsade på familj och släkt i Deniz hemland Turkiet fick de höra om problemen vid odling av hasselnötter. Bönderna fick inte tillräckligt betalt med hårt pressade priser.

 

– Många bönder kunde inte livnära sig så vi frågade oss hur vi kunde skapa förändring, berättar Matilda.

 

Idag har Avella försäljning påverkat branschen och engagerar sig även i lokala hållbarhetsprojekt och skolor i Turkiet.

3. Frank jobbar för att få fler nyanlända i arbete

Frank Dallal Hedström kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn från Syrien. Han förstod snabbt hur viktigt det var att lära sig språket. Idag driver han två företag och i det ena, Yalla Yalla Integration, matchar de arbetssökande med utländsk bakgrund med olika arbetsplatser.

 

– Det är mycket snack om att folk ska hjälpa nyanlända, men ingen som riktigt tar tag i problemet och gör mer än att bara prata. Jag sätter personer i arbete, för då lär man sig också språket. De behöver få språket, kontakter och att känna sig behövda. En del som jag anställer har varit arbetslösa och suttit hemma i tre år, säger han.

Se vad du kan göra!

Här är hela åtgärdslistan för att uppmuntra lokalt entreprenörskap

Ta första steget att framtidsrusta ditt företag - kontakta oss för ett första möte!