Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
8 november 2018

Hållbar Teknik Sverige är Årets nya företagare i Umeå 2018


Året har börjat bra för Hållbar teknik Sverige, med många nya kunder och nyetablering i Stockholm. Vid UmeåGalan utsågs de till Årets nya företagare.

– Vi hjälper kommuner och landsting att kraftigt sänka sina löpande kostnader för golvvård och bidrar positivt till kundens långsiktiga miljöarbete, förklarar Andreas Bodén, VD på Hållbar teknik.

Företaget erbjuder en underhållsfri golvprodukt och en ny miljövänlig metod för rengöring av textilmattor.


Det här året har varit företagets mest framgångsrika hittills, berättar Andreas Bodén. Andreas tycker sig se en attitydförändring hos kunderna, som nu tänker mer långsiktigt på golv. I år har företaget också påbörjat en expansion ut i resten av riket, genom att etablera sig i Stockholm. Dessutom nominerades Hållbar teknik till Årets nya företagare på Umeågalan, tillsammans med Substantia Bemanning & Utveckling samt Stella Event.

Andreas hoppas att nomineringen och nu vinsten av utmärkelsen Årets nya företagare innebär att fler får kännedom om Hållbar Teknik och vågar ändra sina metoder till ett mer långsiktigt och mer miljörätt arbetssätt gällande golvvård.

 

Motiveringen för utdelningen av utmärkelsen Årets nya företagare lyder:

En ny och smart lösning för hållbara golv – en lösning som speglar ett långsiktigt tänk både för miljö och människa. Det erbjuder Hållbar Teknik Sverige AB genom lösningen och golvskyddet WearMax. Bolaget har introducerat en nytänkande golvvård och verkar för hållbar utveckling. Detta gör man bland annat genom att bidra till minskat utsläpp av kemikalier, minskad åtgång av vatten och minskad energianvändning vid underhåll och städning av fastigheter. Med mer lättstädade golv erbjuds människor en bättre arbetsmiljö och kunderna återfinns redan över stora delar av landet. Vinnare av Årets nya företagare 2018 är Andreas Bodén med teamet bakom Hållbar Teknik Sverige AB.