Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
20 januari 2023

Nominerade till Umeågalan 2023

UmeåGalan-logotyp

I samband med UmeåGalan 2023 delar Almi Företagspartner Nord två utmärkelser. I samverkan med Deloitte och Nordea, ut utmärkelsen Årets Tillväxtföretag. Tillsammans med Uminova innovation, Umeå Biotech Incubator, eXpression Umeå delar vi ut utmärkelsen Årets innovativa företag  

De nominerade till Årets tillväxtföretag är:

EcoGain AB
Motivering: EcoGains verksamhet med tjänsteinnovation inom viktiga områden för hållbarhet, miljö och mångfald visar på ett föredömligt sätt att hållbar tillväxt och lönsamhet kan gå hand i hand.


Noor Digital Agency AB

Motivering: Noor Digital Agency har under kort tid gått från start-up till scale-up-fas med imponerande stark tillväxt. Noor har kontor i Umeå, Stockholm och Göteborg, med en strategiskt stark lokal förankring i norr.

Kaj Johansson Åkeri AB
Motivering: Bolaget som verkar i en traditionell bransch har utmanat traditionerna och utvecklats till ett framgångsrikt företag inom transport-, miljö- och entreprenadlösningar för såväl privata som offentliga kunder. Kaj Johansson Åkeri uppvisar en långsiktig tillväxt med god lönsamhet.

 

De nominerade till Årets innovativa företag är:

Adlede
Motivering: Genom ett starkt fokus på att skapa en win-win-win situation på den globala annonsmarknaden har Adlede utvecklat en lösning som analyserar tusentals artiklar per dygn för att möjliggöra kontextuell annonsering utan att använda personlig data. Adlede har även av en stark intern kultur som bygger på jämställdhet, mångfald och innovationskraft.


Gotthards krog
Motivering: Med ett tydligt fokus på att utmana en hel bransch fokuserar Gotthards Krog på att inspirera genom hållbar gastronomi. Genom en stark intern företagskultur uppmuntras alla medarbetare att komma med innovationer som har resulterat i allt från deras salutorg till växthusmiddagar och #svinngott-konceptet likväl som en lokalt producerad såpa av matfett.

 

Sartorius Stedim Data Analytics
Motivering: De har på ett unikt sätt positionerat Umeå som en globalt ledande aktör inom mjukvaruanalyser för övervakning och styrning vid produktion av läkemedel i bioreaktorer. Sartorius innovationer gör läkemedel säkrare, billigare och mer resurseffektiva – vilket i förlängningen gör läkemedlen mer tillgängliga för människor över hela världen.