Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Anna bygger nätverk med andra kvinnor

Anna Kamf är IT-juristen som hjälper verksamheter att skydda sin information och leva upp till alla snåriga regelverk som gäller för digitala processer. För 18 år sedan flyttade hon med man och tre barn från Stockholm till Västernorrland, där hon bor på en gård i skogarna utanför Matfors. Nu är hon inne på sitt fjärde år som egen företagare och känner att allt börjar falla på plats med kunder, uppdrag – och nätverk.

–  Jag hade tur i början och fick ett uppdrag för Tillväxtverket som underkonsult i sex månader. Det gjorde att jag hade en inkomst direkt. Men jag har fått jobba stenhårt för att träffa folk, synas och marknadsföra mig själv, vilket blir mer personligt och svårare än att som anställd representera någon annan.

Träffa andra företagare i vd-grupp

 

Tack vare Almis vd-grupp har Anna också fått ett nytt sammanhang. Här är hon en av åtta deltagare som träffas en gång i månaden för att ta del av varandras företagande, lyssna och bidra med erfarenheter.

– Katrine Fillberg på Almi kontaktade mig och berättade om projektet Qlara. De intervjuade kvinnor som driver företag för att ta reda på mer om oss och våra företag. Jag fick komma med i gruppen – och vilket upplägg!

Anna berättar att hon tagit hjälp tidigare av företagscoacher, och betalat för det, men att det inte varit i närheten av Almis upplägg.

 

–  Att dels vara den som lyssnar när någon annan presenterar sina utmaningar och i grupp diskutera hur vi kan stötta, dels att själv bli stärkt och få nya infallsvinklar. Jag har fått så mycket tillbaka här, som lett till både eftertanke och som jag agerat på rent praktiskt. Dessutom har det varit en fin, förtroendeingivande stämning där alla verkligen vill lyssna, hjälpa och stötta.

 

Från anställd till egen företagare

 

Anna har ett gediget CV med jobb utomlands och i roller som GDPR-specialist, länsjurist, projektledare, verksjurist och sektionschef, för

almi logga
Anna Kamf, IT-juristen i Sundsvall AB Foto: Anna Thors, bildbearbetning Åsa Wikner.
Jag har fått så mycket tillbaka här, som lett till både eftertanke och som jag agerat på rent praktiskt.
Anna Kamf, IT-juristen i Sundsvall AB Foto: Anna Thors

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

loggor, Rehion västernorrland, almi, region Jämtland Härjedalen

Här kan du läsa om hennes företag

Mars 2022