Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Behöver du göra en investering för att företaget ska växa?

Mattias hjälper dig att se hur en satsning påverkar din ekonomi

Mattias Tolf är en av våra rådgivare inom finansiering i Sundsvall. Här träffar han dagligen företagare som behöver kapital för att kunna ta nästa steg. Det kan handla om allt från nystartade företag som behöver komma i gång till mer etablerade bolag som vill expandera.

– Jag trivs jättebra, det roligaste i jobbet är att lära sig så mycket om olika branscher och få en fördjupad insikt om företagens utmaningar.

 

Mattias är född och uppvuxen i Sundsvall. Han har ett stort intresse för musik och idrott med ett förflutet som fotbollsmålvakt. När det var dags att plugga vidare, föll valet på ekonomi och revision, bland annat i Östersund och Umeå. Direkt efter skolan fick han jobb på Skatteverket i Stockholm.

 

– Vid ett besök hemma mötte jag min blivande fru och flyttade tillbaka till Sundsvall. Sedan hann jag med några år som skattekonsult på KPMG innan jag gick över till Almi 2008.

 

Vad som är avgörande för att få låna

 

De flesta kunder som kommer till Mattias har ett klart behov av kapital och har oftast varit på banken innan. Mattias berättar att det viktigaste i en bedömning är återbetalningsförmågan, ägare eller ägarkonstellation och förmågan att kunna ta företaget vidare.

I samarbete med banken försöker vi hitta en balans, varken över- eller underfinansiering, allt för att få en stabil tillväxt.

Ett kvitto på att vi lyckats är när banken senare löser bort oss. Då finns det en trygghet både hos banken och företaget. Sedan kan vi så klart komma tillbaka in i bilden igen om det ska göras ytterligare satsningar.

 

Mest uppskattade rådgivningen

 

I sin rådgivning kring finansiering använder Mattias det digitala verktyget Din Affär för att visualisera och simulera ekonomin. Ett bra stöd för att få kunden att förstå hur en satsning slår mot ekonomin och påverkar balansräkningen ca två år framåt.

 

–  Den kan visa olika scenarier, om vi ligger hyfsat rätt, och är absolut en av de mest populära modellerna bland våra kunder. För mig som rådgivare är det väldigt stimulerande när det går bra, att få vara med på ett hörn när ett företag lyckas.

Jag vill bli kontaktad

logga Almi
För mig som rådgivare är det väldigt stimulerande att få vara med på ett hörn när ett företag lyckas!
Mattias Tolf, rådgivare Almi
Mattias Tolf, rådgivare Almi