Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Entreprenörerna bakom framgångsrika ES Hemservice: ”Att vara med i en vd-grupp fick oss att tänka utanför boxen”

För några år sedan upptäckte Maria Eriksson, som driver en större taxiverksamhet i Västernorrland, att det fanns ett annat växande behov inom ett angränsande område.

– Jag insåg att det inte bara var taxi vi sysslade med. Vi körde färdtjänst och fick ofta frågor om vi inte kunde hjälpa till att bära in kassarna eller byta en glödlampa när vi ändå var där. Det blev starten på ett helt nytt företag – ES Hemservice som idag har en omsättning på 15 miljoner och ett 30-tal anställda.

Maria bor och verkar i Stöde där hon driver flera företag. Till en början var hemservice en gren inom taxiverksamheten. Anne-Lie Ströberg, med en bakgrund inom vården och längre tillbaka även egen företagare, anställdes först. Det visade sig att båda tjänsterna skulle växa snabbt.

–  Det fanns en marginal i bolaget och i stället för att göra en aktieutdelning, startade jag ett nytt bolag med inriktning på hemservice och erbjöd Anne-Lie att köpa 50 procent av aktierna.

 

Det var 2014 och allt har gått enligt planerna. ES Hemservice erbjuder tjänster med RUT-avdrag så som städning av olika slag, fönsterputs, trädgårdsarbete, handling och ledsagning. De har vuxit ur sina gamla lokaler och köpte nyligen en större fastighet i Matfors, en tidigare förskola, som nu blir det nya kontoret.

Hoppade på vd-grupp med skyggstyrelse

 

Under sin företagarresa har Maria och Anne-Lie byggt på med nya kunskaper inom bland annat lönsamhet och ledarskap. Under det

Marias tips till dig som är intresserad av vd-grupp:

• Det bästa med en vd-grupp var kontakten med andra företagare.

• Det var värdefullt att utomstående personer – under professionell ledning – får full insyn i ditt företag och med klara ögon kan se dess potential och ge råd.

• Företagare är ofta ensamma om att fatta beslut, då är det bra att någon kommer in och skakar om.

• Vår vd-grupp var mixad med både kvinnor och män. Det var absolut bra. Vi har mycket att lära av varandra.

December 2021

- Det bästa med en vd-grupp var kontakten med andra företagare.
Maria Eriksson, ES Hemservice
logga Almi
Vi tampas med samma typ av problem och kunde stötta varandra med erfarenhet och råd.
Maria Eriksson, ES Hemservice