Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Få svar på alla frågor du inte vågat ställa om företagsekonomi

Helena gör det svåra enkelt och visuellt

För två och ett halvt år sedan tyckte hon att det var dags för nya utmaningar. Så efter 13 år som privat- och företagsrådgivare på olika banker tog Helena Nilsson steget vidare. Idag möter hon kunderna som rådgivare på Almi, något hon beskriver som ganska annorlunda jämfört med den vanliga finansbranschen. Och mer givande.

Kanske är det ingen slump att Helena vill hjälpa företag att bygga en stark och genomtänkt ekonomi. Hennes stora intresse, som upptar en väsentlig del av fritiden, är just att bygga, fixa, förbättra och renovera – fast hemma i villan i Sundsvall.

 

– Vi håller på så mycket med det så jag kan säga att det är ett intresse. Fast vi hinner med hyfsat mycket annat tillsammans, skidåkning, golf och inte minst att rodda familjeliv och barnens aktiviteter. Jag är tränare för min dotters fotbollslag, det tar en del tid men ger mycket energi tillbaka.

 

En bra eller dålig affär?

I sitt jobb får Helena användning för sina kunskaper och långa erfarenhet inom finansiering. Här kan hon även ge ett mervärde genom att stötta företagare i deras affär. På ett konkret och tydligt sätt.

– Vi har ett rådgivningserbjudande som vi kallar Din Affär. Det handlar i stora drag om att på ett pedagogiskt och kul sätt öka förståelsen för företagets ekonomi. Och vad man med små medel kan göra för att förbättra ekonomin. Kunderna jag träffar är superduktiga på sin verksamhet. Men den ekonomiska delen är trixigare att förstå sig på.

Vad är aha-upplevelsen, egentligen?

Många företagare får något av en aha-upplevelse när de ser hur exempelvis en balansräkning fungerar. De flesta känner till resultaträkningen. Man kan sin verksamhet väl, inköp, leverantörer, sälj och personal.

– Men genom att ha koll på balansräkningen kan man målsätta den och trimma den för att frigöra kapital. Till exempel förbättra fakturahanteringen eller se över lagerhållningen. Genom att förstå är det lättare att göra medvetna val, ta kontroll.

Bra verktyg som tydliggör

Helena berättar att hon använder två konkreta verktyg. Här får man förståelse för hur allt hänger ihop, enkelt och visuellt. Sådant som revisorn eller ekonomikonsulten bara visar i siffror.

– Det är här man kan ställa sina ärliga frågor om det man inte förstår, utan att det känns obekvämt, sånt man kanske inte vill fråga sin bank om.

Din Affär – i två steg

Visualisera – med inriktning på nuläget, trender, konkurrenter och branscher för att se vad som behöver göras rent praktiskt, när och av vem.

Simulera – en titt på framtiden genom att gå djupare i olika delar, för den som vill se ekonomiska scenarier om vad som händer om företaget växer, investerar, köper bolag, byter lokal.

Läs mer om Din Affär och hur du får bättre koll på ekonomin.

Frågor? Ring mig.

Helena Nilsson

072-062 64 21 

Kunderna jag träffar är superduktiga på sin verksamhet. Men den ekonomiska delen är trixigare att förstå sig på.
Helena Nilsson, Rådgivare Almi Mitt
Helena Nilsson, Rådgivare Almi Mitt