Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Haldor förenklar vardagen för elever och lärare

De var först i världen med att ta fram digitala, pedagogiska verktyg för skolan, helt integrerade i kommunikationsplattformen Microsoft Teams. Sundsvallsföretaget Haldor har sedan bolaget startade 2015, med riskkapital från bland annat Almi Invest, fått stort genomslag med sina användarvänliga och tidssparande tjänster.

– Det senaste året har skyndat på skolornas digitalisering, något som gett oss möjlighet att bevisa att vår tjänst fyller en viktig funktion för lärare, elever och föräldrar, säger Sara Zetterberg som är medgrundare och vd i bolaget.

För 12 år sedan flyttade Sara hem till Sundsvall igen och började jobba på Mittuniversitetet som innovationsrådgivare. Här hjälpte hon studenter och forskare att förverkliga sina innovationsdrömmar. Parallellt drev hon eget företag där hon hjälpte entreprenörer och företag med innovationsstrategier. För fyra år sedan blev hon själv en del av ett innovationsföretag när hon tillsammans med bland andra sambon Jarle Skogheim bildade ett team runt en avknoppning och startade Haldor.

 

 –  Vi är fem eldsjälar och grundare som kompletterar varandra bra. Jarle med sitt stora teknikintresse, Joakim Henriksson som har en stor passion för skolvärlden och jobbat med bland annat digitala verktyg för elever med särskilda behov, Andreas Farkas och Daniel Wahlgren, båda med erfarenhet från skola och Microsofts tjänster och jag som utbildad innovationstekniker.

Externa ägare och riskkapital

I januari 2017 kom de första externa ägarna in och utvecklingen tog fart. Det var Almi Invest tillsammans med en affärsängel från branschen. Ett av villkoren för att Almi Invest skulle gå in med riskkapital var att det kom in en extern ordförande. De föreslog Bengt Anderson. 

Sara Zetterberg med ordförande Bengt Anderson
Vd Sara Zetterberg med ordförande Bengt Anderson.

- Först kändes det jättejobbigt att behöva ta in en extern ordförande. Men när jag träffade Bengt visade det sig att vi verkligen klickade.Vi är varandras motsatser. Han har varit revisor och jobbat med stora bolag och ger mycket struktur och trygghet. Det är väldigt skönt att ha en neutral, oberoende ordförande som vill företagets bästa.

 

För Sara blev tillvaron lite lättare. Från att ha haft alla poster själv, vd, ledamot i styrelse, ledning och som utförare, fick hon avlastning. Och en chef. Företaget har snabbt utvecklats, liksom de samlade pedagogiska tjänsterna inom Haldor Education Suite. Idag finns 12 anställda och fler är på väg in, alla med olika ansvarsområden och kompetenser.

 

Innovation hela vägen

Tjänsterna är lätta att använda eftersom allt finns i samma system som användaren redan befinner sig i. Här har utvecklingsteamet tagit fram en helt sömlös användarupplevelse. Det spar många timmars arbete för lärare som slipper dubbelarbete i flera olika program. Sara vill poängtera att inte bara produkten utan också affärsmodellen är innovativ. –  Det ska vara smidigt för användaren att komma igång. Man ska snabbt kunna komplettera med den funktion man behöver och bara

 

Sara Zetterberg, Vd Haldor
– Det ska vara smidigt för användaren att komma igång.
Sara Zetterberg, Vd Haldor.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi är ett riskkapitalbolag som investerar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag samt ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech.

Hos Almi kan du även få hjälp med: 

 

Lån och övrig finansiering

 

Affärsutveckling

 

Mentorprogram

 

Digitalisering

 

Innovation

Vill du utveckla ditt företag?

Kontakta oss på ALMI

Läs mer om företaget Haldor på webben