Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Har du en innovation som borde göra succé på marknaden?

Med Laura får du hjälp att ställa rätt frågor för att ta reda på sanningen

Redan tidigt i livet tyckte Laura Kettle att entreprenörskap och att utveckla idéer var det roligaste som fanns. Idag är hon innovationsrådgivare på Almi Mitt i Sundsvall och guidar företagare genom processen att ta bärkraftiga idéer ut på rätt marknad.

Laura är född i England och flyttade till Sverige när hon var fem år. Hon växte upp i Sundsvall, men flyttade till Eskilstuna för att plugga innovationsteknik och företagsekonomi på Mälardalens Universitet. Hon testade själv på företagandet och under flera år var hon coach för unga entreprenörer.

 

–  Min tanke var inte att flytta tillbaka till Sundvall, men av en slump blev jobbet på Almi ledigt och jag fick det. Det är verkligen jätteroligt att få vara en del av den process som ligger bakom att ett företag lyckas ta sin produkt eller tjänst ut på marknaden.

Kundtest som visar vägen

 

Innovationsprocessen kan delas in i fyra steg: beskriva, testa, utveckla och kommersialisera. Laura berättar att Almi är ett strategiskt bollplank som också samarbetar med andra aktörer för att hitta vägar framåt och finansiering av olika slag.

 

I ett första steg behöver idén verifieras, för att se om den håller. Det görs bland annat genom ett kundtest. Där handlar det om att ställa rätt typ av frågor för att ta reda på vilket behov och problem kunden har, snarare än att presentera sin idé och fråga folk rent allmänt vad de tycker.

 

–  Sedan drar vi slutsatser och ser om svaren bekräftar de hypoteser vi haft. Har vi förstått problemet eller behöver idén skruvas på, är den värd att satsa tid, energi och pengar på?

 

Tävlingsmänniska i grunden

 

Laura vet att vilja och uthållighet är viktiga egenskaper, inte bara när det gäller  företagande utan även privat. Hon har ett förflutet som tävlingsboxare där hon blivit norrländsk mästare två gånger och även vunnit nybörjar-SM. Hon har också hållit på med många andra idrotter, mest lagsporter och beskriver sig som en tävlingsmänniska.

 

 

–  Som småbarnsförälder med familjeliv räcker inte tiden till allt det jag gjorde tidigare, men ett och annat boxningspass hemma blir det ändå. Plus resor och god mat, det gillar jag också.

Laura Kettle, rådgivare Almi
Det är verkligen jätteroligt att få vara en del av den process som ligger bakom att ett företag lyckas ta sin produkt eller tjänst ut på marknaden.
kvinna sitter vid ett bort och skriver på tangentbordet till datorn
Laura Kettle, rådgivare Almi
Almi logga

Jag vill bli kontaktad

Juni 2022