Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Har du planer på att utveckla ditt företag på något sätt?

Vänd dig till Anna-Karin i Örnsköldsvik så får du råd

Från näringslivskontoret till bankvärlden och sedan 2016 rådgivare inom finansiering på Almi. Möt Anna-Karin Nordin som är tillbaka på jobbet i Örnsköldsvik igen, med nya krafter efter ett omtumlande år. Här stöttar hon kunder från hela området, även grannkommunerna Kramfors och Sollefteå.

–   Här får jag arbeta med företag i olika stadier och branscher. Från små nystartade till etablerade bolag med närmare 100 miljoner i omsättning. Jag gillar den blandningen. Man får inblick i många olika verksamheter och lär sig mycket.

 

Många år på bank

 

Från första början hade Anna-Karin tänkt sig en framtid inom SIDA, för att vara med och ”rädda världen”. Hon pluggade statsvetenskap och jobbade sedan på näringslivskontoret i Kramfors. Av en slump fick hon erbjudande att börja på bank, där hon under flera år arbetade med företagare och finansieringsfrågor. Under tiden har hon byggt på med olika utbildningar i ekonomi. När en kollega började på Almi fick hon tipset om en ledig tjänst.

 

–  Det kändes lockande och jag sökte jobbet. Ofta kastar jag mig in i nya saker och är inte rädd för att pröva. Här trivs jag bra och får möjlighet att utvecklas. Bland det roligaste är att få följa ett företag, där vi är den första de kommit till, och se att de lyckas bra.

 

Nå fler kvinnor som driver företag

 

Anna-Karin berättar att hon verkligen tycker om att åka ut till företagen och möta dem på riktigt. Såväl små enmansföretagare som större bolag. Det hon saknar och som hon verkligen vill jobba mer med är kvinnor som driver företag.

 

–  Vi pratar mycket om hur vi på Almi syns, hur vårt bemötande är och rannsakar oss själva. Hur vi ställer frågor och krav. Vi vill att fler kvinnor tar del av det vi har att erbjuda inom Almi.

Nya perspektiv

 

På fritiden är det naturen ute i vackra Höga Kusten som lockar. Anna-Karin försöker även hinna med några yoga-pass i veckan. Den sociala delen är viktig och hon planerar gärna goda, långa middagar med en röd tråd och spelkvällar för familj och vänner.

 

–  Efter att jag för ett år sedan diagnostiserats med och behandlats för cancer, har jag fått ett bredare perspektiv på tillvaron. Därför känns det också skönt att vara tillbaka till jobbet lite smått igen. Just nu jobbar jag mycket med balansen i livet. Då menar jag även bokstavligen. Prova att lägga armarna i kors, stå på ett ben och blunda några minuter!

 

Jag vill bli kontaktad

almi logga
Vi vill att fler kvinnor tar del av det vi har att erbjuda inom Almi.
Anna-Karin Nordin, rådgivare Almi
Kvinna med hund i skogen
Anna-Karin med hunden Doris.
Bland det roligaste är att få följa ett företag, där vi är den första de kommit till, och se att de lyckas bra.

Maj 2022