Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Jane förverkligar sina wedding planner-idéer i nya bolaget

Hon är ett välkänt ansikte i Sundsvalls näringsliv där hon anordnat mässor och har varit i bröllopsbranschen i 25 år. När Jane Bredberg stod vid ett vägskäl – att ta över sin mammas företag Eleganten eller starta och utveckla ett eget – tog hon hjälp av Almis rådgivare.

– Jag tycker att det borde vara självklart för alla som startar eget att ta hjälp av Almis affärsrådgivare. Det har varit ovärderligt för mig att få bolla tankar och idéer med någon som har kunskap och erfarenhet.

 

Det var när Janes mamma Ingrid skulle lämna över stafettpinnen som frågorna dök upp. Jane fick rådet av sin revisor att kontakta Almi. Tillsammans med Pellas Andersson hittade hon en helt ny lösning. 2021 startade hon Just For You by Eleganten.

fjallbrollop_funasdalen_fotograf_johanna_martensson.jpg

 

 

–  Vi kom fram till att det bästa var att skapa ett nytt, eget aktiebolag parallellt där jag kan utveckla mina planer för framtiden. Då kan jag sakta men säkert lyfta över produkter dit. Jag kommer att ha kvar det unika, med personlig service och helhetsgreppet. Jag gillar inte överkonsumtion utan vill fokusera på att erbjuda plagg som kan användas både för jobb och fest. Vissa kläder kommer även att kunna hyras ut.

 

 

 

 

Mer paketering och koordinering

 

Med sin nya satsning tänker Jane att rollen som bröllopskoordinator kan växa. Hon såg tidigt ett behov av någon som planerar allt runt bröllop. Under åren har hon byggt upp ett stort kontaktnät. Nyligen deltog hon som samordnare i ett Leader-projekt där hon tillsammans med 12 andra lokala företagare i angränsande branscher paketerat erbjudanden för bröllop i fjällen.

 

– Det finns en stor efterfrågan på det och vi har många duktiga entreprenörer att anlita i närområdet.

 

Det började med ett bröllop

 

Allt började egentligen med Janes eget bröllop 1996. Hon upplevde att det var svårt att som brud hitta någon som kunde hjälpa till med de frågor och funderingar som dök upp. Ingrid, som kommer från en företagarfamilj i Sundsvall, ville starta något eget där även Jane kunde bli en del av verksamheten.

 

–  Hon köpte en ledig lokal och jag tog kontakt med en bröllopsbutik i Stockholm som stöttade oss med goda råd och lånade ut sina kollektioner till oss. Året efter startade vi den första Bröllopsmässan i Stadshuset och har med några få undantag anordnat den varje år. Nu siktar vi på en mässa under våren 2023 igen.

 

Rätt vägval med Almi

 

I arbetet med Almi har Jane tagit fram en ny affärsplan, analyserat siffror och prisbilder. Hon har också hittat sitt eget värde.

 

– Träffarna med Almi har varit ett riktigt wake up call med mycket nytänkande. Jag fick kraft att våga ta betalt för mina produkter och tjänster. Jag är inte helt framme än, utan behöver skruva lite och spetsa till erbjudandet. Företaget ska leva och utvecklas hela tiden, genom Almi har jag fått verktygen för det.

 

I uppstarten av det nya bolaget tog hon ett lån hos Almi. Jane behövde köpa in en del av lagret för kollektionen och viss ny teknik. Lånet har också gett en trygghet och tid att bygga upp bolaget.

 

–  Jag har kunnat jobba med sälj och vara med på mässor för att marknadsföra mig. Jag är optimist som tror på det här – och att det kommer ljusare tider med bättre världsläge och ekonomi.

kvinna i brudklänning rider på en häst i vinterlandskap
Almi logga
Jane Bredberg, Just For You By Eleganten
Det har varit ovärderligt för mig att få bolla tankar och idéer med någon som har kunskap och erfarenhet.

Vill du ha kontakt av Almi?

Jag vill bli kontaktad

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

november 2022