Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Karolina från Sundsvall hjälper företag att bli bättre arbetsgivare

När medarbetare mår bra och växer, gör även företaget det. Det är utgångspunkten för Karolina Vesterlunds nystartade HR-företag People First Consulting. Sedan april 2022 har hon etablerat sig på flera orter. Nu ser hon ett ökat behov av stöd inom personalfrågor, inte minst när allt fler arbetar på distans.

I dagsläget har Karolina en anställd i Falun medan hon själv befinner sig i Sundsvall. Företaget är inriktat på att långsiktigt stötta små och mellanstora bolag, som inte har någon egen eller bara en liten HR-funktion.

–  Det är där vi kan skapa mest värde. När man har mellan 15 och 60 anställda börjar det hända saker och behovet ökar av stöttning, allt från personal- och miljöfrågor till utbildning i ett närvarande, effektivt ledarskap.

 

Tog hjälp att hitta riktningen

 

För att hitta rätt inriktning i verksamheten tog Karolina hjälp utifrån. Hon berättar att det var en spännande resa att, tillsammans med Laura Kettle som är rådgivare på Almi, strukturera målgrupper och erbjudande. Det visade sig bland annat att den primära kunden är just mindre företag.

 

–  Almi har varit superbra och de har stöttat på många sätt. Vi har gått igenom olika ekonomiska parametrar och tittat på affärsmodeller, vilket har varit till otroligt stor hjälp för mig som nystartad. Jag har även varit med i en strategigrupp med andra företagare som gett många bra idéer och byggt mitt nätverk. Genom Almi håller jag också på att få kontakt med en mentor inom företagande.

 

Började med en stor kund

 

Karolina har alltid haft ett driv och vilja att vara egen företagare. Hon har provat på att ha en webbshop, men valde sedan en helt annan inriktning i livet och utbildade sig till personalvetare. Hon blev sedan

Karolina Vesterlund, People First Consulting

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

almi logga
Strategigrupp med andra företagare har gett många bra idéer och byggt mitt nätverk.
Karolina Vesterlund, People First Consulting
Almi har varit superbra och de har stöttat på många sätt.

Vill du bli kontaktad av Almi?

Jag vill bli kontaktad

oktober 2022