Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Norrlandsföretaget som håller Sverige rent

När Mikael Collén startade företaget 2008 var det med en idé som var helt rätt i tiden. Att rengöra avfalls- och återvinningskärl med hett vatten under hårt tryck. Sopsäckarnas tid var förbi och det uppstod ett helt nytt behov av sanitet. Det som började som ett lokalt företag i Örnsköldsvik är idag en nationell aktör, med kunder över hela landet. Förra året lyckades Kinab prestera sitt hittills bästa resultat med en omsättningsökning på 25 procent.

Patrik Rosengren har jobbat i företaget från dag ett och efter första året gick han även in som delägare. Man bestämde sig tidigt för att växa och utökade verksamheten längs kusten från Hudiksvall upp till Skellefteå. Efter ett att ha vunnit en stor upphandling i Örebro, gav det ringar på vattnet och Kinab blev synligt på en större marknad.

– Vi vågade satsa och idag finns vi på många olika platser över hela Sverige.
Patrik Rosengren Och Mikael Collén

– Under resan har vi gjort nya investeringar för att möta upp nya förutsättningar. Vi har kompletterat vår grundtjänst med rengöring av underjordsbehållare som börjar bli allt vanligare. Här har vi investerat i en bil som lyfter upp hela behållaren och ner i själva bilen för att rengöras. Det finns bara två sådana i hela Sverige.

 

Företagsresa med utmaningar

 

Patrik berättar att tillväxten i företaget varit strålande. Samtidigt har det ställt nya krav på bland annat logistik- och personalfrågor. Företaget har stor potential på en marknad där många inte vet att tjänsten finns än.

 

– Men vi är bara i början av att bygga vår organisation. Vi behöver bli fler personer. Här har vi fått bra stöd av Almi för att återuppta och stärka vårt styrelsearbete med en extern styrelseordförande. De har funnits med hela tiden vid våra investeringsbehov. Johan Ingman på Almi, och även Ulf Eklund på Swedbank, har trott på oss från start. Jag skulle kunna säga att utan dem skulle inte företaget finnas. Då menar jag inte bara kring kapital och finansiering utan många andra delar, som strategisk rådgivning och företagsutveckling. När jag kom in som delägare, till exempel, hade jag aldrig drivit företag tidigare. Via Almi fick jag bra stöttning genom mentorprogrammet och har senare själv varit mentor.

sopbil
tvättar sopkärl

Vill du ha kontakt av Almi?

Jag vill bli kontaktad

maj 2021