Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Deras inrednings detaljer i naturmaterial har slagit igenom ute i Europa

Nordan Home är det lilla familjeföretaget i Örnsköldsvik som på kort tid fått stort genomslag med sina inredningsprodukter i naturmaterial. På drygt ett år har de inte bara startat upp företaget och sin tillverkning, utan även fått i gång försäljningen och nått ut på den europeiska marknaden.

Bakom företaget står Håkan Kroon och Marlene Sjögren. Tillsammans driver de verksamheten, hittills vid sidan av sina andra jobb. Det hela började med att Marlene saknade en snygg och praktisk hängare i köket som inte skadar handduken. De som fanns att köpa uppfyllde inte hennes önskemål. Så föddes idén med magnethängaren i läder, den första och hittills mest populära produkten. Håkan konstaterar att det har gått fort.

 

 

–  Vi tog fram en prototyp som visade sig vara eftertraktad. När vi startade företaget i början av 2021 började vi från noll. Med finansiering från Almi tog det ungefär ett halvår från idé tills vi hade en färdig produkt. 

 

Det är roligt med ett familjeföretag. Vi har verkstaden hemma och även barnen är delaktiga.

 

bild: Sonen Max hjälper till i familjeföretaget

Handgjort med kvalitet säljer

 

Idag finns en rad produkter samlade i företagets webbshop, alla gjorda av naturmaterial som läder, metall och trä. Den största delen säljs dock via återförsäljare och övervägande utanför Sverige till de nordiska länderna, Tyskland, Nederländerna och Schweiz.

 

–  Det har rullat på och alla produkter säljer bra. De är handgjorda i Sverige och passar i de flesta hem. Inget slit och släng, utan bra grejer. Jag tror att det är därför de uppskattas.

 

Match making-event i Polen gav nya kontakter

 

Med sin största marknad utanför Sverige är det viktigt att hitta nya kontakter ute i Europa. Därför tog de chansen att följa med Almis Heli Blomberg och Sandra Festin till Polen på ett match making-event för företagare som EEN (Enterprise Europe Network) anordnade. 

 

–  Eftersom vi hela tiden vill utveckla nya produkter är det viktigt att hitta leverantörer, tillverkare och material helst inom Europa för att slippa långa frakter. När vi fick frågan att vara med lät det som ett lysande tillfälle att skapa nya kontakter.

 

Håkan är nöjd med resan och hela upplägget, där de inför eventet fick säga vad de sökte

Almi logga
Handdukar i badrum
Jag tror inte att folk förstår hur mycket Almi kan göra för företagare.
Håkan Kroon, Nordan Home
servettring
te muggar på  bricka

Vill du bli kontaktad av Almi?

Fyll i formuläret.

Jag vill bli kontaktad

 

 

Läs mer om Nordan Home

december 2022