Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Välkommen tillbaka Katrine!

Katrine Fillberg är tillbaka som rådgivare på Almi Mitt där hon dagligen möter inspirerande entreprenörer som verkligen brinner för det de gör. Katrine är systemvetaren och ekonomen som drivs av att få människor och organisationer att växa och samverka. Hon utmanar gärna sig själv och sin omgivning att byta perspektiv och bryta invanda mönster för att få till den förändring som krävs.

Vad är det främst som lockat dig tillbaka till Almi?

 

Helt klart möjligheten att bidra till att utveckla näringslivet, i synnerhet i regionen och Sverige i stort. Almi är en viktig aktör med en marknadskompletterande roll som tilltalar mig. Här kan jag göra skillnad. Jag utmanas varje dag i dialogen med företagare från olika branscher och faser, med nya affärsidéer och frågeställningar och med ambitioner att utvecklas och växa. Mötet med människor ger mig massor av energi och jag har ett stort engagemeng för våra entreprenörer och deras utmaningar.

Vilket är ditt bästa allmänna tips till företag som vill förändra och utvecklas men inte vet var de ska börja?

 

Min absoluta övertygelse är att allt startar med modet och viljan, oavsett vilken fas företaget befinner sig i. Det är viktigt att skapa riktning och att sätta en attraktiv framtidsbild som visar vart företaget ska. Den tid vi lever i just nu har verkligen visat prov på hur svår framtiden är att förutspå och att förutsättningar kommer att förändras hela tiden. Det ställer krav på att ha kunskap om sin marknad, att våga tänka nytt och ställa om i en föränderlig omvärld.

 

Att driva företag kan ibland vara ganska ensamt så mitt tips är att ta hjälp av andra. Många av frågeställningarna är gemensamma och genom att kroka arm med andra breddar du perspektiven och kan få stöd i din utveckling.

 

Nu när det kommit en våldsam massa snö – är det något du drar nytta av på fritiden?

 

Absolut. Jag gillar vinter och snö, ljuset, luften och leken så här års. Vardagsmotionen är den bästa och jag skottar flera gånger om dagen, puttar grannar ur dikeskörning och drar barn på snowracer uppför pulkabacken. Förutom det tar jag gärna en löptur eller några varv i längdskidspåret.

 

Hoppas vi ses eller hörs!