Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Nytt utlåningsrekord på Almi under 2020!

2020 blev ett år då Almis lån och rådgivningen runt ekonomi och finansiering slog nya rekord. I vår region som består av Jämtlands och Västernorrlands län ökade antalet lån med 30%.

Kanske mest uppseendeväckande är att mer än 80% av alla lån är till företag som går bra, ser nya möjligheter och som vill passa på att investera just nu! Det finns massor av affärsmöjligheter som företagen ser och vi är stolta att kunna vara med och bidra till framtida arbetstillfällen och hållbara affärer.

 

Under året lanserade Almi ett Brygglån som var till för företag som drabbats av Corona. Efterfrågan har varit god och har gett ett antal företag andrum och en chans att rida ut pandemin. En mycket stor del av våra lånekunder har också begärt och fått uppskov med betalningarna under en period, dock är så gott som samtliga tillbaka till ordinarie betalningstakt nu. Vi är glada att vi hade möjligheten att erbjuda andrum när det var som osäkrast.

 

Vi har även under 2021 bra kassa på Almi och goda möjligheter att hjälpa till. Så vare sig du vill bolla en tänkbar finansiering eller helt enkelt ansöka om ett lån så är du välkommen att kontakta oss.

 

Några frågor till Olle Ericson kreditchef på Almi Mitt:

 

Varför är det så många som vill finansiera nya satsningar just nu? Man skulle kanske kunna tro att det är stor tveksamhet bland företagen med tanke på Covid.

 

- Tveksamheten upplever vi är mer branschspecifik. Flera bolag går fortsatt bra och några t o m bättre, och satsningarna fortsätter i

Kontakta en rådgivare i

 

Jämtland

 

Västernorrland

 

Olle Ericson, Kreditchef - öppnas i nytt fönster
Olle Ericson, Kreditchef