Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Så hittade Farm Backsjön nya samarbeten ute i Europa

Carolina Visser är holländaren som flyttade till Sverige för 15 år sedan. Efter en framgångsrik karriär som processledare inom olika branscher runt om i världen, valde hon att lämna det hektiska livet. Helt spontant köpte hon ett hus i skogarna utanför Sollefteå. Här driver hon Farm Backsjön med livsstilscoachning och upplevelseaktiviteter.

Tack vare sitt starka driv och sina innovativa idéer har hon skapat en verksamhet som satt Backsjön på världskartan, inte minst när det gäller wellness.

– Jag ville byta liv och på bara några veckor hade jag hus, jobb och en ny kärlek i ett nytt land.

– Men jag tog också med mig min långa erfarenhet inom exempelvis teambuilding, gruppdynamik, sunt ledarskap och motivation för att nå långsiktiga mål. Det handlar mycket om att förändringar är tuffa, men att det alltid finns möjligheter.

 

Upplevelser i naturen
Carolina och hennes man Hasse välkomnar såväl företags- och kundgrupper som privatpersoner. De har byggt upp sin verksamhet utifrån naturens säsonger, med exempelvis hundspannsturer, guidade vandringar och även inre resor för att hitta sin egen harmoni. Men det är inte allt. Carolina är uppvuxen i en tulpanodlarfamilj. Hon tycker att Norrland är den perfekta platsen, tack vare frosten och klimatet, för en hållbar odling utan bekämpningsmedel. Därför driver paret även den nordligaste odlingen av tulpanlökar och anordnar årligen Tulpanfestivalen i Sollefteå.

 

Helt nya dörrar öppnades
Genom Almis nyhetsbrev fick Carolina upp ögonen för nätverket EEN (Enterprise Europe Network) där hon varit med på flera aktiviteter, bland annat Tourismmatch, en digital matchmaking som genomfördes i december 2020.

 

– Den gav tre roliga kontakter, varav två var i Bulgarien och en i

- Det handlar mycket om att förändringar är tuffa, men att det alltid finns möjligheter.
Carolina Visser

Så kan Almi stötta dig som företagare:

 

Lån & övrig finansiering

 

Affärsutveckling

 

Mentorprogram

 

Digitalisering

 

Innovation

Här kan du läsa mer om 

Farm Backsjön