Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Söker du efter nya affärskontakter utanför Sverige?

Heli coachar företagare som vill växa internationellt

Låt oss presentera Heli Blomberg, vår senaste internationella rådgivare på Almi i Sundsvall. Hon och Sandra Festin på Almi i Östersund utgör teamet inom EEN (Enterprise Europe Network) som stöttar företagare som vill nå ut på en global marknad.

Samarbetar i europeiskt nätverk

 

Som rådgivare på Almi ser Heli fram emot att fokusera på små och mellanstora kunders behov. Inom EEN, som är världens största affärnätverk, finns 3000 rådgivare. Tillsammans hittar de vägar och lösningar för företagare.

 

– Vi ger råd och stöd för att bland annat hitta rätt marknad, tillverkare, återförsäljare och distributionsvägar. Eller ta reda på hur det fungerar med exempelvis tullar eller andra regelverk i olika länder. Vår roll är coachande så kunderna gör själva sin del.

Heli har en bakgrund inom marknads-föring, kommunikation och PR med lång erfarenhet inom sälj. Hon är ursprungligen från östra Finland och har arbetat med internationell PR i Helsingfors. Närmast kommer Heli från jobbet som marknadsansvarig på en hotellkedja i Stockholm och Sundsvall.

 

–  Jag är nyfiken som person och lockades hit av att få hjälpa företagare att förverkliga sina visioner, kunna visa en större bild. I mitt arbetsliv har jag jobbat inom många branscher och ofta internationellt. Jag tar med mig mina språkkunskaper och breda kontaktnät. Nu vill jag peppa andra att växa.

Båtliv och matlagning

 

Heli bor med sin familj i Sundsvall. När hon inte jobbar gillar hon att resa, åka skidor, läsa och vara ute med båten. Hon är skärgårdsskeppare och intresserad av såväl båtar som bilar. Med stuga i Finland och det pågående bygget av fritidshus vid Kallsjöns östra strand bakom Åreskutan hittar hon lugnet.

 

– Matlagning är också ett stort intresse, jag experimenterar gärna och sätter twist på rätterna. Varför äta traditionellt julbord när det kan göras på asiatiskt vis?

Almi logga
– Vi ger råd och stöd för att bland annat hitta rätt marknad, tillverkare, återförsäljare och distributionsvägar.
Heli Blomberg, rådgivare Almi

Jag vill bli kontaktad

Augusti 2022