Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Som ny företagare är det många delar att tänka på

Med Joseph som rådgivare blir det rätt från början

Han är entreprenören som sålde sitt företag och blev rådgivare på Almi. Att Joseph Daibess brinner för sitt arbete – och företagande i stort – är det ingen tvekan om. Nu coachar han nystartade företagare och ser till att de får en bra grund att stå på.

- Det ska vara enkelt att driva företag, helst skulle alla födas med en F-skattsedel.

Joseph bor i Örnsköldsvik och har en bakgrund som egen företagare, med som mest ett 15-tal anställda. Han har också jobbat på Arbetsförmedlingen med olika projekt, bland annat starta eget bidraget, och på Örnsköldsviks kommun med integration. Joseph beskriver sig som en social person som tycker om att umgås med andra, har ett stort samhällsengagemang och är aktiv i flera styrelser. Han kom först i kontakt med Almi när han gick in som mentor och kände att han kunde göra nytta. Här kan han fortsätta att vara en entreprenör, fast som anställd.

 

–   Med min erfarenhet som företagare vet jag att det är lätt att känna sig ensam, att man behöver någon att diskutera med, en partner. Det är precis det vi är på Almi. Det är också det som driver mig, att bygga den relationen med kunden. Att få jobba med riktiga företag, nära verkligheten i skarpt läge. Det är därför jag trivs och stannat kvar i åtta år.

Med rätt finansiering blir starten mer hållbar

 

Som rådgivare träffar Joseph främst ny- och småföretagare. Han finns med under hela resan, från att forma ett starkt, marknadsanpassat koncept till finansiering. Kapitalbehovet skiftar, men Joseph menar att de flesta vill låna så lite som möjligt. Många tror att det ska gå fort att komma i gång med sin verksamhet, sälja sina produkter och betala tillbaka lånet snabbt. Oftast behövs mer tid än man tror.

 

–  Här ser vi till att det finns en genomförandeplan, där vi tittar på kassaflöde och likviditet för två år framåt. Med företaget rätt finansierat kan vi skapa en hållbar och trygg start där den personliga risken är så låg som möjligt. Min roll är att ta tag i de ”tråkiga” frågorna som eliminerar problem i framtiden, så kan företagaren fokusera på sina drömmar och mål.

Logga Almi i rosa, lila och orange
glad man i skägg och keps ler glatt
Det ska vara enkelt att driva företag, helst skulle alla födas med en F-skattsedel.
Joseph Daibess, rådgivare Almi Mitt