Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Vill du utveckla ditt företag och behöver finansiering?

Jan bytte bankjobbet mot kreativ problemlösning på Almi

Efter många år i bankvärlden valde han att börja som finansiell rådgivare på Almi. Det var drygt 20 år sedan och idag är Jan Sjöström en välkänd person i Sundsvalls näringsliv.

–  Jag tycker att det är roligt att gå till jobbet varje dag. På Almi arbetar vi mycket med problemlösning för våra kunder och vi kan vara mer kreativa än exempelvis banken. Samtidigt har vi ett gott samarbete med bankerna.

 

Jan kommer ursprungligen från Umeå, där han växte upp och läste ekonomi. Tanken var att bli revisor, men sommarjobbet på en bank efter examen fick honom att ändra sig och ledde till fortsatt arbete inom Nordeasfären, bland annat i Göteborg, Sundsvall och Stockholm.

 

–  Att arbeta på central nivå gjorde att jag kom för långt från verkligheten och kunderna. När Almi sökte nya medarbetare flyttade jag tillbaka till Sundsvall. Nu bor jag fem minuter från jobbet tillsammans med mina två döttrar. Det är perfekt.

Olika behov av finansiering

 

I sin vardag möter Jan stora som små kunder med olika behov. Det kan vara allt från att finansiera bygget av en ny lokal eller ett företagsförvärv till att företaget behöver mer rörelsekapital. Kunderna vet att Almi lånar ut pengar, men långt ifrån alla vet att de kan få affärsrådgivning.

 

–  För större företag kan det röra sig om stora investeringar. Nystartade är oftast mer oerfarna företagare och där vi en viktig uppgift att tillsammans med dem se så att de tänkt igenom alla delar. Ett annat spännande område är utvecklingsbolag som ska ta fram en ny produkt eller tjänst. Vi har även innovationslån i tidiga skeden.

 

Bidra till andras framgång

 

Det är just variationen av företag och att kunna bidra till någons framgång som ger mest, enligt Jan. Att se hur Almi skapar nytta. Till exempel när en väldigt duktig företagare behövde stöttning för att kunna köpa ut sin kompanjon – och sedan lyckades växa från 15 till 40 anställda.

 

–  Vi kan tillföra mer än bara finansiering genom vårt breda erbjudande med affärsutveckling. Och till skillnad från bankerna kan vi ta en större risk, det är därför vi finns.

Februari 2022

logga Almi
Kunderna vet att Almi lånar ut pengar, men långt ifrån alla vet att de kan få affärsrådgivning.
Jan Sjöström, rådgivare Almi
Till skillnad från bankerna kan vi ta en större risk, det är därför vi finns.

Jag vill bli kontaktad