Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Från idé till färdig produkt på en global marknad

Patric Hörnsten Nilsson har spelat mycket golf i sitt liv och är även golftränare. Han stötte ofta på problemet att hans elever inte kom ihåg vad de lärt sig på lektionerna och därmed tränade på fel sätt. Patric ville göra golfträningen mer effektiv och följa elevernas utveckling bättre. På en resa i USA fick han idén om en klocka på armen. Som kunde mäta själva slaget. Det var 2016, nu är den verklighet. Företaget Watchitgolf i Örnsköldsvik lanserade sin unika app för smartwatch i september 2020.

Kom in i utvecklingsfasen


Vi pratar med Nicklas Boström som kom in i bolaget 2020, både som delägare och vd. Med en bakgrund som produktionschef och konsult inom olika industriföretag, träffade han sin gamla klasskompis Patric via BizMakers nätverk i Sundsvall.

– Jag fick se hans coola app som då var en prototyp. Det visade sig att han behövde hjälp med att bygga företaget runt produkten och med kapitalanskaffning för att kunna växla upp till nästa nivå.

- Almi hade redan stöttat med ett förlån (innovationslån). Det kostar ju en del och det fanns inget privat kapital.

Watchitgolf app

En unik träningsapp


Nicklas trodde starkt på idén och investerade i företaget. Tillsammans med övriga ägare lyckades han ordna ytterligare finansiering, bland annat från Almi, för att utveckla både bolaget och appen vidare.


Självklart har han även börjat spela golf. Han förklarar att appen är helt unik och känner av dina rörelser och svinghastighet i realtid.

 

– Genom AI och olika algoritmer får du information om ditt slag som hjälper dig att se vad du behöver förbättra. Den samlar och analyserar data om just ditt spel. Dessutom säger den till mitt rörelsen när din baksving är rätt utifrån de mål och val du fyllt i, klubba, längd och så vidare. Du kan se var bollen kommer att landa innan den faktiskt gjort det. Det här är en träningsapp som kommer att revolutionera golfvärlden. Främst för vanliga golfspelare med handikapp från 50 ner till 5-10, men i viss mån även för riktigt duktiga spelare, med den data för slag som går att samla in.

Är du intresserad av att utveckla ditt företag?

 

Kontakta oss på ALMI

golfbil

Så kan Almi stötta dig som företagare

 

Lån & övrig finansiering

 

Affärsutveckling

 

Mentorprogram

 

Digitalisering

 

Innovation

Här kan du läsa mer om

Watchitgolf