Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

William står bakom nybyggda äventyrsgolfbanan i Timrå - laddar inför nästa säsong

Förra sommaren stod den nybyggda Äventyrsgolfen i Timrå klar, med storslaget läge på Fagerstranden ute vid havet. Bakom satsningen står William Schmidt, som tillsammans med sin pappa Mikael Nordlander startat Adventure Golf Timrå.

–  Första säsongen blev kort, bara två månader från augusti till september, men lockade ändå många besökare. Vi ser en stor potential att nå ut till fler både i närområdet och i hela regionen, berättar William.

 

Stort intresse för äventyrsgolf

 

Intresset för äventyrsgolf växer i landet. Det är en utvecklad form av bangolf som de flesta kan delta i. William, som bor i Sundsvall med sin sambo och femåriga son, är till vardags elektriker. Han hade under flera år funderat på att starta något eget. Med en bakgrund inom bland annat hockey och golf fastnade både far och son för just äventyrsgolf.

minigolfbana

–  Vi tittade runt lite och märkte att det saknades i Timrå. Tillsammans med kommunen, som arrenderar marken, och finansiering via banken och Almi kunde vi genomföra våra planer. Här erbjuder vi en rolig familjeaktivitet som även är anpassad för funktionshindrade. Till och med min mormor som är 90 år kan vara med.

 

I år har säsongen förlängts och man räknar med att hålla öppet från april till oktober. Redan nu planeras för att utöka med exempelvis företagsevent och kalas, i framtiden kanske även addera andra aktiviteter. Eftersom anläggningen står utomhus året runt måste all utrustning klara väder och vind.

 

Smidig finansieringslösning

 

William kommer att fortsätta med sitt vanliga jobb ytterligare ett år innan han kan satsa fullt ut. Han har stort stöd hemifrån att starta upp och driva något som han brinner för. Stöttningen från Almi inför finansieringen kändes också bra.

 

–  Banken ville vara med, men krävde samtidigt att ytterligare en part gick in med kapital. Almi förstod vår idé, vi hade en bra dialog och även uppföljning med Joseph Daibess. Det funkade bra och vi är väldigt nöjda.

Almi logga
kille i mörkblå keps och t-shirt utomhust-shirt och
William Schmidt, Adventure Golf Timrå
Tillsammans med kommunen, som arrenderar marken, och finansiering via banken och Almi kunde vi genomföra våra planer.

Vill du bli kontaktad av Almi?

Fyll i formuläret nedan

 

Jag vill bli kontaktad

Här kan du läsa mer om

Äventyrsgolf i Timrå

februari 2022