Jennifer Pierre

InstaSport: “Almis investering har fått fler att vilja investera”

Lån, Riskkapital, Affärsutveckling

InstaSport AB

 1. Behov

  Jennifer Pierre hade behov av att bolla sin affär när hon skulle starta InstaSport.

 2. Lösning

  Almi gick in med affärsutveckling och senare även finansiering i form av lån och riskkapital.

 3. Resultat

  Teknisk utveckling är väldigt kapitalkrävande och det kan ta lång tid innan man har en produkt att testa på marknaden. Almis stöd och investering har var avgörande att InstaSport.

Jennifer Pierre fick en golflektion i alla hjärtans dag-present av sin före detta sambo. Där uppstod en enorm kärlek till sporten som nu även fått henne att starta företaget InstaSport – som ger golftränare och spelare verktyg för att underlätta sin träning.
Nu går bolaget också in i ett samarbete med PGA som snabbar på deras tillväxtresa.

Jennifer Pierre har tidigare byggt bolag. På förra arbetsplatsen där hon var en av minoritetsägarna gick hon och delägarna från att vara tio anställda till en koncern om 1 500, under Jennifers tio år på bolaget.

– När jag 2019 valde att sälja mina andelar funderade jag på vad jag ville göra härnäst. Jag kände att jag ville starta något helt eget, vilket jag vet är en jätterolig resa, säger hon.

Något år tidigare hade Jennifer fått den där alla hjärtans dag-presenten som skulle bli så avgörande – en golflektion.

– Efter lektionen var jag helt fast i golfen. Jag spelade otroligt mycket.

Och det var under en träning på putting greenen som hon sökte efter träningsövningar, men inte hittade några.

– Jättekonstigt med tanke på att golf är en av världens största sporter. Då började idén till företaget växa.

Hon såg fler brister och behov när hon väl blev biten spelare och 2021 valde hon så att grunda bolaget InstaSport.

– Idag är det mesta väldigt digitaliserat, även inom vissa delar av golfen. Det finns avancerad teknik, men det saknas enkla verktyg för att hantera den dagliga träningen och mycket hantering sker manuellt. Här såg jag behov av utveckling.

Med ett nystartat företag var Almis affärsutveckling jättebra – att träffa människor med erfarenhet som sett resor som min tidigare. Sedan fick jag också fler kontakter och väldigt mycket hjälp framåt, bland annat med Almi Invest.

Jennifer Pierre

InstaSport vill ta fram en helhetslösning för att underlätta golfträning genom fyra nyckelfunktioner:

 1. Bokningssystem
  – För både tränare och spelare och där är vi igång med en betaversion, berättar Jennifer.
 2. Videoverktyg
  – Idag säljs miljontals videoanalyser, men de som säljer verktygen är topptränare och det är de absolut nördigaste som köper. Vi vill göra det mer tillgängligt för den vanliga klubbtränaren och spelaren.
 3. Statistik och träningssystem
  – Här ska man hitta övningar, kunna jämföra med andra spelare och identifiera sina styrkor och svagheter.
 4. Gruppträning
  – Idag samordnar många grupper sina träningar genom Facebook eller WhatsApp. Vi vill ge ett lättare verktyg.

Att utveckla ny teknik har varit tidskrävande och tagit mer resurser än vad Jennifer kunde ana.

– Vår absolut största utmaning från start till nu är att utvecklingen har tagit mycket längre tid. Vi har alltid haft extern hjälp och nu vill vi göra det mer internt.

Jennifers uthållighet har gett resultat för hösten 2023 startar med ett välkommet samarbete med en stor partner inom golfen – PGA.

– Det är ett jättegenombrott för oss. Det här samarbetet gör att vi kan rekrytera en nyckelperson i utvecklingsteamet och bolaget vilket också gör att utvecklingsprocessen ska fortskrida på ett bättre sätt.

InstaSports bokningssystem i mobil och på desktop.
Idag har InstaSport en första version av sitt bokningssystem som tränare redan använder. Framåt har företaget en utvecklingsplan för kommande 12 månader där nyckelfunktioner ska byggas klart. Sedan samarbetet med PGA kommer appen att byta namn till PGA Protime och ändra design med nya färger.

Samarbetet med Almi

Tidigt i resan med företaget sökte Jennifer efter rätt hjälp på nätet och kom i kontakt med Almi. Hon fick först affärsutveckling hos Almi.

– Med ett nystartat företag var det jättebra – att träffa människor med erfarenhet som sett resor som min tidigare. Sedan fick jag också fler kontakter och väldigt mycket hjälp framåt, bland annat med Almi Invest.

Jennifer har fått både lån hos Almi och riskkapital av Almi Invest som gick in som delägare.

– Det har varit helt avgörande att vi fått till de här investeringarna. Just teknisk utveckling är väldigt kapitalkrävande och beroende på vad man ska ta fram kan det ta lång tid innan man har en produkt att testa på marknaden. Då gäller det att hitta någon som tror på idén och företaget innan man ens kunnat bevisa det.

Hur är det att ha Almi som investerare?

– Det känns jättetryggt och bra och nu inför samarbetet som vi har haft på gång länge har vi också hunnit förbereda oss på ett bra sätt tillsammans. Eftersom vi har ett starkt stöd i Almi har det varit lättare för mig redan i första nyemissionen när jag gick till investerare. Att Almi är med blir som en verifiering, säger Jennifer.

Fakta: InstaSport AB

Grundades: 2021 av Jennifer Pierre.

Ägare: Jennifer Pierre och fyra delägare.

Säte: Gävle.

Erbjuder: Verktyg som behövs för att utvecklas inom golf, oavsett nivå och ambition – bland annat en app för bokning av golflektioner och kurser. Visionen är att bygga ett komplett träningssystem för både golfspelare och tränare.

Kunder: Affärsmodellen är dubbelsidig med både golftränare som kunder som kan använda bokningssystemet och sälja videoanalyser – och golfspelare som prenumererar på appen och använder olika nyckeltjänster.

Anställda: Två med fler på väg in.

Webb: instasport.io/ 

Jennifer Pierre på golfbanan.