Affärsutveckling med fokus på framtidens företag

Handlingsplaner, mål och visioner i all ära – det är först när du konkret börjar att arbeta med dem som de gör nytta. Vi utmanar och ställer svåra frågor. Allt för att få ditt företag att utvecklas utifrån dina mål.

Så kan Almi hjälpa dig att ta nästa steg

Ett företag som växer och utvecklas är ett företag som mår bra. Ditt företag behöver utvecklas oavsett om det är helt nytt eller har funnits länge. Almi hjälper dig att gå från ord till handling genom att identifiera möjligheterna och utmaningarna i just ditt företag.

Utvecklas eller avvecklas

Ett företag som inte utvecklas står still. Att jobba aktivt med sin affär är ett bra sätt att se till att du är relevant även i framtiden. Här är tre goda anledningar:

Hållbarhet driver lönsamhet

Att visa på ditt hållbarhetsarbete kan ge dig en konkurrensfördel och vara anledningen till att det är just ditt företag kunderna väljer att köpa från.

Förstå din kund

Nästan 35% av alla nystartade företag går i konkurs inom 3 år, men det går att undvika. Primärt handlar det om att förstå dina kunders behov och ha en affärsmodell som är lönsam.

Lägg pengarna på rätt saker

När du har koll på din affärsmodell, mål och vilket behov din tjänst löser är det mycket enklare att veta till vad du behöver lägga dina pengar.

Almis finansieringsformer

Att driva och utveckla sitt företag kräver kapital. Och ibland behöver man ta in extern finansiering. Almi har flera olika lån, riskkapital och verifieringsmedel - tillsammans med dig hittar vi den bästa lösningen.

Lån
Företagsfinansiering som hjälper företag att växa och utvecklas
Riskkapital
När du vill ta in nytt ägarkapital
Verifieringsmedel
Till nya idéer som innebär större risk

Vanliga frågor och svar om Almis affärsutveckling

Jag vill starta eget, hur kan Almi hjälpa mig?

Almi kan vara med och finansiera din företagsstart, men har inte allmän nyföretagarrådgivning.

Om du är ny som företagare och söker mer kunskap kan du ta del av våra startseminarier.

Vi har även flera användbara mallar, så som affärsplan och budgetmall, som du kostnadsfritt kan ladda ner här.

Behöver du stöd med att skriva din affärsplan eller har frågor kring budget, skatt eller moms kan du vända dig till Nyföretagarcentrum eller till andra organisationer i din region. 

Hur går ett möte med Almi till?

Vid vårt första möte går vi igenom ditt företags behov och utmaningar, och ser hur Almi eller andra aktörer kan möta dina behov. Vi ställer frågorna och ger dig verktygen – du har svaren, och tillsammans sätter vi en plan för framtiden.

Vad är en hållbarhetsdialog?

I en hållbarhetsdialog får du grundläggande kunskap om hållbarhetsområdet generellt men även kopplat till din affär och vilka utvecklingsområden som är relevanta för dig. Tillsammans med en rådgivare har ni en dialog där ni tittar specifikt på din verksamhet.

Du får också stöd i att prioritera vad nästa steg är. På så vis står du bättre rustad för framtiden och kan vara säkrare på att du lägger tid och/eller pengar på rätt saker.

Läs mer om vår hållbarhetstjänst här.

Varför måste jag göra en hållbarhetsdialog?

Hållbarhet är viktigt för alla företag som vill vara relevanta och finnas kvar i framtiden då kunder, företag och planeten ställer högre krav på företagen. Det gäller oavsett målgrupp eller om du erbjuder produkt eller tjänster. 

Att det går bra för dig och ditt företag och att ni finns kvar i framtiden är viktigt för Sverige. Vårt enda fokus är att det ska gå bra för dig och Sveriges små och medelstora företag. Därför får du alltid en hållbarhetsdialog på köpet när du träffar oss, och på så vis kan du rusta dig för framtiden.  

Läs mer om vår hållbarhetstjänst här.

Du hittar fler frågor och svar här

"Man måste ha körkort när man ska köra bil, man borde vara tvingad att genomföra Almis affärsutveckling som företagare!"

Företagare som tagit del av Almis affärsutveckling

Ballonger med Almi-logga.