Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:

Workshop om japansk affärskultur

Välkommen på workshop om japansk affärskultur!
Med ett nytt handelsavtal mellan Japan och EU får allt fler europeiska företag upp intresset för Japan som exportmarknad. Det är inte alltid helt lätt att förstå sig på den japanska kulturen.

Därför anordnar EU-Japan-center i samarbete med EEN en djupdykande workshop om japansk affärskultur, hur man hittar och kommunicerar med potentiella japanska kunder, vilka trender och tendenser som finns på den japanska marknaden och vad man måste tänka på när man gör affärer med Japan.

Workshopen hålls på engelska och är en blandning mellan föreläsning och praktiska övningar. Man kommer att gå igenom kulturella skillnader, som till exempel hur man bör klä sig inför ett affärsmöte, hur man ska ha förberett sig, vilka inofficiella regler som gäller när man äter affärsmiddag i Japan, hur hierarkin och beslutsprocessen ser ut hos japanska företag och hur man mailar med japaner. Man kommer också att gå igenom kulturskillnadens betydelse under förhandling, kontraktsskrivning, vad man måste tänka på i sin marknadsföring och säljteknik, distributionskanaler och logistik, både när det gäller B to B och B to C.

Plats: Smålands Museum i Växjö
Tid: 26 september 2019, 8:00-13:00. Vi bjuder på fika och lunch.

Workshoppen är kostnadsfri men vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300 kr.

Fakta

Pris (inkl. moms) Kostnadsfritt
Plats

Växjö

Datum

Tor 26 sep

kl. 08.00–13.00

Sista anmälningsdag den 26 september 2019
Platstillgång Platser kvar Anmäl dig