Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:

"Räkna på din affärsidé" i Jämtland

Ekonomi - Budget - Finansiering
Räkna på din affär
För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Framgångsrikt företagande bygger till stor del på att förstå marknadens behov och att kunna leverera på detta. För att uppnå långsiktig lönsamhet måste du också förstå utfallet av dina ekonomiska rapporter och följa upp din verksamhet. Det handlar bland annat om att ta fram relevanta nyckeltal för just ditt företag.

Vad kommer jag att lära mig?
Seminariet ”Räkna på din affär” ger dig vägledning i hur du planerar och följer upp ekonomin i företaget. Den bidrar till ökad förståelse för ekonomiska begrepp och hur balans- och resultaträkning hänger ihop. Vad som är viktigt att tänka på vid t ex prissättning. Exempel på begrepp som vi går igenom är: budget, kapitalbindning/kassaflöde, resultat- och olika nyckeltal.Efter seminariet har du fått ökad förståelse för att göra din egen budget och hur du ska komma fram till företagets kapitalbehov. Du vet vad du behöver tänka på när du ska prissätta din produkt/tjänst och du känner till på vilka sätt du kan finansiera din tillväxt.

Hur förbereder jag mig?
Verktyget Lean Canvas används i många av våra seminarier. Lean Canvas är ett bra verktyg för att fånga och precisera din affärsidé. Inför startseminariet "Räkna på din affärsidé" är det därför bra om du har funderat igenom frågorna i Lean Canvas modellen. Ladda ner och fyll i vår Lean Canvas-mall.

Titta gärna på dessa filmer och bli inspirerad,
https://www.almi.se/vara-tjanster/seminarier-online/startseminarier-online/

OBS! 250 kr debiteras om du anmäler dig och inte deltar utan att avboka. Det kan du göra i bekräftelsemejlet du får efter anmälan!

Fakta

Pris (inkl. moms) Kostnadsfritt
Plats

Online

Datum

Ons 10 jun

kl. 13.00–16.30

Sista anmälningsdag den 9 juni 2020
Platstillgång Platser kvar Anmäl dig