Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Så finansierar du tillväxtresan

Att ta in finansiering för att växa bolaget på bästa sätt, kräver planering och kunskap. Speciellt när första fasen av kapitalisering är klar och bolaget behöver förstärkt externt kapital för att utvecklas till nästa steg. Det kanske gäller expansion i en region, utökad produktion eller internationell satsning.

Frågorna kan vara många kring vilket sorts kapital jag behöver ta in. Från affärsänglar, riskkapitalbolag, lån från bank eller andra kreditinstitut och mjuka pengar. Vad bör jag tänka på och vilken information behöver jag för att komma vidare.

Vid detta seminarium vänder vi oss till dig som företagare som står inför en utveckling av bolaget och behöver finansiering för att komma till nästa steg. Fokus blir kring praktiska frågor från de som investerar i och finansierar tillväxtbolag, men även råd ur revisorns perspektiv samt ett företag som gjort resan hela vägen till notering.

Varmt välkommen!

Datum: 29 september
Tid: 09:00 – 12:00
Plats: Zoom, länk skickar per email inför webinariet
Anmälan via länk längst ner
Kostnadsfritt

Agenda

08:45 Inloggning
Zoom

09:00 Att finansiera tillväxten
Camilla Ahlsson, Affärschef, Almi Uppsala

09:10 Att ta med riskkapital på resan
Att ta in externt ägarkapital är en väg framåt att finansiera bolagets väg framåt. Hur viktig är planen och hur tänker en investerare kring den? Vad bör man vara medveten om som entreprenör i relationen till investerare?
Per Mattsson, Professionell Ägarstyrning AB

09:30 Så jobbar Almi Invest
Sveriges mest aktiva investerare i tidiga bolag. Så resonerar Almi Invest när vi överväger engagemang i bolag och vad man bör tänka på som entreprenör, när man tar in externt kapital.
Mia De Bésche, Investment Manager, Almi Invest

09:45 Är det svårt att söka statliga bidrag?
Det finns många offentliga aktörer som erbjuder olika typer av bidrag till företag. Enbart Vinnova delar ut varje år 300 MSEK per år till små och medelstora företag. Finns det bidrag från andra ställen att söka? Är det krångligt att söka bidrag? Vad ställs det för krav på företaget? Kan man söka för vad som helst?
Jan Sandred, Program Manager, Vinnova

10:10 Lån som en del av finansieringen
Lån är ofta en del av finansieringen av ett bolag och här finns del olika överväganden som är viktiga att tänka igenom för att få en bra bild över den totala kapitaliseringen av tillväxtresan.
Christer Edström, Kreditchef, Almi

10:30 Bensträckare - Paus

10:35 Tips och råd från revisorn så ni gör rätt från början
Se till att ha en långsiktig plan även för er redovisning och inte enbart för finansieringen. När man skall ta in externt kapital ställs det krav på redovisningen och då underlättar det att ha en plan för detta redan från början.
Jonas Mårtensson, Auktoriserad revisor och partner, BDO

11:05 Att ta in 60 miljoner och resan till noterat bolag
Adventure Box har tagit in 60 miljoner i ägarkapital under resan fram till notering. Christopher delar med sig av erfarenheter från finansieringen av bolaget och en del praktiska råd på vägen.
Christopher Kingdon, VD och grundare Adventure Box

11:35 Frågor och avslutning

11:45 Slut


Webinariet är en del av Smart Tillväxt, som är ett affärsutvecklingsprojekt för hållbar tillväxt i små och medelstora företag i Östra
Mellansverige. I projektet ska fler företag dra nytta av regionens prioriterade områden för smart specialisering, och fler företag etablera sig på en internationell marknad. Projektet utvecklar även nya metoder för framgångsrik affärsutveckling. Projektet finansieras av Almi, Region Uppsala och Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond

Fakta

Pris (inkl. moms) Kostnadsfritt
Plats

Uppsala

Datum

Tis 29 sep

kl. 08.45–11.45

Sista anmälningsdag den 28 september 2020
Platstillgång Platser kvar Anmäl dig