Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

STRATEGIGRUPP: Exportprogrammet

Funderar ditt företag på att expandera internationellt? Funderar ni på vilka marknader ni ska växa på, hur det fungerar med internationella tull- och handelsregler och hur dina affärer och satsning kan finansieras? Då ska du ansöka till Exportprogrammet som ger dig nyckeln till framgångsrik export!
Genom exportprogrammet blir du del av en nätverksgrupp med andra företag i liknande situation. Ni kan tillsammans möta och lösa utmaningar som det kan innebära att expandera internationellt.

Exportprogrammet drivs av Regional Exportsamverkan (RES) och startar under första halvåret 2023. Första tillfället anordnas fysiskt på plats i Växjö i Almis lokaler, efterföljande tillfällen bestäms gemensamt av gruppen och kan vara i Kalmar län eller Blekinge.  

Innehåll i Exportprogrammet:  

Workshop 1: Marknadsanalys och marknadsval  
Genomgång av hur man väljer land och marknad, kostnads- och intäktsanalys med syfte att diskutera olika faktorer och metoder för att välja nya utländska marknader. 

Workshop 2: Tull, moms och transportvillkor vid internationell handel  
Genomgång av bland annat metodik och verktyg/resurser för att beräkna tullar vid import och export, samt introduktion till hur internationella frihandelsavtal fungerar och kan användas   

Workshop 3: Finansiering för internationella satsningar  
Genomgång av finansieringsalternativ, finansiering som konkurrensfördel, utvecklingsstöd samt ALMI:s lån och investeringsupplägg 

Datum: 17/2, 14/4 och 15/6 

Tid: Workshopen hålls mellan kl. 9:00 – 12:00 (Tiden kan ändras efter önskemål från gruppen) 

Plats: Första träffen anordnas fysiskt på plats i Växjö i Almis lokaler (Södra Järnvägsgatan 4a, våning 8, Växjö), efterföljande tillfällen bestäms gemensamt av gruppen. Du förväntas medverka på samtliga tillfällen.  

Pris: Kostnadsfritt men workshopserien har ett värde av 20 000 kr. Det erbjuds ett begränsat antal platser och du ansöker om en plats.  

Exportprogrammet är ett samarbete inom Regional Exportsamverkan i Kronoberg med Almi Kronoberg, Business Sweden, Enterprise Europe Network, Exportkreditnämnden och Region Kronoberg. Regional Exportsamverkan finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.  

Fakta

Pris (inkl. moms) Kostnadsfritt Kontaktinformation Almis kundtjänst: 0771-55 85 00
Plats

Södra Järnvägsgatan 4a

Växjö

Datum

Fre 17 feb

kl. 09.00–12.00

Sista anmälningsdag den 31 januari 2023
Platstillgång Platser kvar Anmäl dig