Attraktiv arbetsgivare

Pris:
Kostnadsfritt

Datum:
Tis 22 okt. kl. 12.00–16.30

Sista anmälan:
måndag 21 oktober 2024

Plats:
Nordmaling, Plats meddelas senare
Anmäl dig Arrangör: Umeå

Attraktiv arbetsgivare

Med den snabba utvecklingen i norra Sverige är det stor konkurrens kring arbetskraften. För att vara attraktiv som arbetsgivare behövs ett strategiskt och långsiktigt arbete även om behovet är akut. Programmet är en kombination av föreläsningar och workshops som ger dig verktyg för att attrahera, utveckla och behålla kompetens.

VAD GER PROGRAMMET DIG?
• Förståelse för rekryteringsutmaningar
• Förutsättningar för en rekryteringsstrategi
• Nya perspektiv på personalutveckling
• Förmåga att formulera ditt arbetsgivarerbjudande
• Kunskapsdelning och tips från andra företagare
 
VEM RIKTAR SIG PROGRAMMET TILL?
Programmet passar dig som leder ett företag och/eller är ansvarig för rekryteringsprocessen på företaget och som inte vill låta kompetensbrist vara ett hinder för ditt företags tillväxtpotential.

FYRA TILLFÄLLEN
Temabaserade halvdagar med föreläsningar och workshops tillsammans med företagare i liknande situation. Vi startar med en inspirationsföreläsning av Svante Randlert, en av landets mest anlitade talare och konsulter inom området samt författare till boken ”Drömarbetsgivare”. Svante kommer b.la. att prata om varför förmågan att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare på rätt plats är helt avgörande för att nå goda resultat. Han delar även med sig av inspiration, modeller och tips för hur du kan bli drömarbetsgivaren. Föreläsningen är digital och genomförs som en introduktion till workshopserien. Den första fysiska gruppträffen är planerad till den 18 september och den följs av ytterligare två träffar. Startdatum kan komma att revideras beroende på när gruppen är fulltalig.

SAGT AV TIDIGARE DELTAGARE:
"Vi vill alla ha den bästa medarbetaren och kollegan. Genom Almis workshop har vi fått upp ögonen för hur vår rekryteringsprocess, företagskultur och arbetsgivarvarumärke hänger ihop och hur vi kan fortsätta arbeta för att utveckla dessa områden!" "Almi har verkligen satt ihop en kanonbra workshop blandat med kompetenta föreläsare, uppgifter att jobba vidare med och många skratt!" 
- Magdalena Söderlund, Kubly

"En ögonöppnare på många områden, som ger tankeväckande idéer att införliva i sin egen verksamhet."
 - Therese Karlsson, Nyhlanders Montage & Service


Läs mer om upplägg och innehåll!

Välkommen med din anmälan!